Πάτρα: Μετ' εμποδίων η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου στο ΒΙΟΠΑ - Ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος μιλά στο tempo24.gr

Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι ενστάσεις των κατοίκων

Εν αναμονή των ενστάσεων των κατοίκων και των εμπλεκομένων που θίγονται από την επικείμενη δημιουργία  του κέντρου καύσης νεκρών, σε χώρο εντός του Βιομηχανικού Πάρκου Πατρών, βρίσκεται η Δημοτική αρχή, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, που απαιτούνται πριν την υποβολή της άδειας κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ήδη έχει κοινοποιηθεί στους περιοίκους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που αφορά στις τροποποιήσεις χρήσης και λειτουργίας του χώρου.

Μάλιστα καλούνται μέχρι τις 10 Αυγούστου, να υποβάλλουν τις όποιες ενστάσεις τους.

Η στάση που θα επιδείξουν οι κάτοικοι, που ήδη έχουν δηλώσει αντίθετοι με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στην περιοχή τους, θα κρίνει και την πορεία του έργου.

«Οι κάτοικοι ενίστανται, δεν ξέρω μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν, ως προς τα ένδικα μέσα», δήλωσε στο tempo24.gr, o αντιδήμαρχος Πολεοδομικού  Σχεδιασμού Πάτρας Παύλος Στάμος.

stamos_tempo24.gr_.jpg

Στο ερώτημα εάν οι όποιες καθυστερήσεις αποτελέσουν «ανάχωμα» στις ημερομηνίες έναρξης και ολοκλήρωσης του αποτεφρωτηρίου αλλά και στη λήψη χρηματοδότησης, ο κ. Στάμος, κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων θα πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ενώ σχετικά με τα χρήματα που απαιτούνται εμφανίστηκε φειδωλός, υποννοώντας την προσπάθεια του Δήμου μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων.

Η άδεια κατασκευής του αποτεφρωτηρίου, θα υποβληθεί μετά την ολοκλήρωση των τροποποιήσεων, οι οποίες προηγουμένως θα πρέπει να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος χώρος, όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το Κέντρο Καύσης Νεκρών, προοριζόταν αρχικά για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού, όμως  με προ ετών απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) και κοινής υπουργικής απόφασης των συναρμόδιων Υπουργείων, αποχαρακτηρίστηκε η χρήση και η λειτουργία του.

Βασικό αιτιολογικό ήταν πως στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις μικρής όχλησης, ως εκ τούτου δεν απαιτείται η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού.

«Ο χώρος είναι ελεύθερος ως προς την χρήση του», δήλωσε ο Αντιδημαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι οποίες καθυστερήσεις προκύψουν μελλοντικά δεν θα οδηγήσουν το έργο στις καλένδες.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης