"Άρωμα" τρομοκρατίας στους πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικού - Οι δύο μαρτυρίες "φωτιά", ο "Ρουβίκωνας" και η "κόκκινη γραμμή" από το... παρελθόν

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες αστυνομίας και Αντιτρομοκρατικής

Οι έρευνες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής για τους πυροβολισμούς στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, στο Κολωνάκι, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με επικρατέστερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής δράσης.

Το καλάσνικοφ και το ερωτηματικό

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η μία από τις δύο σφαίρες που βρέθηκαν "καρφωμένες" στην πρόσοψη του κτιρίου, είναι από καλάσνικοφ, ωστόσο η δεύτερη έχει δημιουργήσει ερωτήματα.

Επειδή ο βολίδα που έχει βρεθεί καρφωμένη σε γυψοσανίδα έχει φθαρεί πολύ, οι αρχές δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να εξακριβώσουν το κατά πόσο το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση η βαλιστική συνεχίζεται με τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. να ελπίζουν να τους οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Δυο... πανομοιότυπες μαρτυρίες

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι πως οι Αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες που τις θεωρούν εξαιρετικά σημαντικές και μάλιστα είναι ταυτόσημες.

Οι δύο μαρτυρίες μιλούν για δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή. Και οι δύο φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι δύο άνδρες σταμάτησαν έξω από την πρεσβεία και τότε ο συνοδηγός έβγαλε ένα σχετικά μεγάλο όπλο με λαβή και πυροβόλησε δύο φορές προς το κτίριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο των αστυνομικών, όσο και των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, το όπλο ήταν ρυθμισμένο στη θέση βολή κατά βολή.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στις 29 Ιουνίου του 2016, μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" είχαν εισβάλει στην πρεσβεία του Μεξικού, με την αστυνομία να προχωρά σε 14 προσαγωγές.

Παλαιοί "γνώριμοι" ή... μιμητές;

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει να κάνει με το... παρελθόν της ένοπλης δράσης στη χώρα.

Μέχρι και το 2003, υπήρχε μια μυστηριώδης οργάνωση που έπαψε σιωπηρά την δράση της και είχε την επωνυμία "κόκκινη γραμμή".

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης περιορίζονταν στο να πυροβολεί με πιστόλι των 9 χιλιοστών κτίρια - σύμβολα, όπως υπουργεία και πρεσβείες. Μετά το 2003 η συγκεκριμένη οργάνωση δεν εμφανίστηκε ξανά.

Με αφορμή την προχθεσινή επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιοι να μιμούνται τη δράση της οργάνωσης, ή ακόμα ακόμα να πρόκειται για μέλη της που έρχονται και πάλι στο προσκήνιο.

Εδώ να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει προχωρήσει σε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης