Ολυμπία Οδός: Μέχρι και ξημερώματα ασφαλτοστρώνουν τα συνεργεία το Κόρινθος - Κιάτο που παραδίδεται την Παρασκευή

πυρετωδως δουλευουν για τα 20χλμ

Νυχθημερόν δουλεύουν τα συνεργεία της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τμήμα από την Κόρινθο ως το Κιάτο που θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την ερχόμενη Παρασκευή, δίνοντας σημαντική ανάσα στους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Διερχόμενοι από το τμήμα της Κορίνθου - Πατρών, όπως ανέφεραν στο tempo24.gr,  συνάντησαν συνεργεία να δουλεύουν στις 2 τα ξημερώματα στο ύψος του Κιάτου και να εκτελούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ σε άλλο σημείο, σε απόσταση λίγων  χιλιομέτρων, άλλα συνεργεία ασχολούνταν  με την μετατόπιση  των διαχωριστικών κορινών.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα εγκαινιαστεί επίσημα το πρώτο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Έχουν παρέλθει οκτώ χρόνια, από τον Αύθγουστο του 2008,  από  την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Είναι το πρώτο τμήμα που σηματοδοτεί την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου και μειώνει την ταλαιπωρία των οδηγών κατά 20χλμ, ενώ θα απομένουν άλλα 100χλμ μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε προβλέπεται  να παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρος ο άξονας.

Παράλληλα,  θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι Σήραγγες Δερβενίου.

Το Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 Ανισόπεδους Κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου.

Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ