Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια

29/07/2016 | 23:12

​Mάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τις φονική πυρκαγιά κοντά στη δημοφιλή ακτή Μπιγκ Σερ, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 40 σπίτια, έχει αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο δημοφιλών πάρκων μεσούσης της περιόδου των διακοπών.

Η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή νότια της πόλης Κάρμελ και έχει κατακάψει περισσότερα από 125.450 στρέμματα γης.

Το γεγονός ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατες περιοχές αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ιδίως η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, περιπλέκουν τις προσπάθειες των 4.300 πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σήμερα το πρωί, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις στο 15% κι ενώ συνεχίζει να εξαπλώνεται, με αποτέλεσμα να απειλούνται 2.000 κτίσματα και τουλάχιστον 350 άνθρωποι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι φλόγες μετέτρεψαν ήδη σε στάχτη 41 κατοικίες και 12 άλλα κτίσματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα μεγάλο αριθμό σπιτιών στον λόφους πάνω από την κοινότητα Κάρμελ Χαϊλάιτς.

Ένας χειριστής μπουλντόζας, τον οποίο είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, για να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες σκοτώθηκε όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο 35χρονος Ρόμπερτ Όλιβερ Ρίγκαν, από το Φράιαντ της Καλιφόρνιας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της