Πύρινος ο λόγος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου για την αποποινικοποίηση της βλασφημίας

«Σταματήστε να ξηλώνετε τον πνευματικό μας ιστό»

Πύρινα ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, με αφορμή την επιχειρούμενη αποποινικοποίηση της βλασφημίας.

«Επιτέλους σταματήστε να ξηλώνετε τον πνευματικό ιστό του τόπου μας και να προκαλείτε τα φιλόθεα αισθήματα του λαού μας...», είπε απευθυνόμενος στους κρατούντες, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας που τέλεσε προχθές το πρωί από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Ταμπάχανα.

Στο κήρυγμά του προς τις χιλιάδες πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο Μητροπολίτης μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα της βλασφημίας (άρθρο 198 και 199 του Ποινικού Κώδικος).

«Αυτό είναι καταστροφικό για την πνευματική πορεία της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο Σεβασμιότατος με αφορμή το γεγονός ότι η πρόταση για κατάργηση του αδικήματος έχει σταλεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, εκφράζοντας και την δυσαρέσκεια του Λαού, ο οποίος επικροτούσε διά βοής τα όσα έλεγε.