Aναλήψεις χωρίς όριο για όσους καταθέσουν νέο χρήμα στο λογαριασμό τους

27/07/2016 | 11:48

Αναλήψεις χωρίς όριο μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες αρκεί να καταθέσουν νέο χρήμα στο λογαριασμό τους.

Ουσιαστικά μετά τις αλλαγές που υπήρξαν σε σχέση με τα capital controls όλες οι νέες καταθέσεις θεωρούνται “νέο ” χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψή τους.

Δεν έχει σχέση το εάν η κατάθεση αφορά μικρό ή μεγάλο ποσό. Η κατάθεση του νέου χρήματος μπορεί να γίνει τόσο από το γκισέ όσο και από το ΑΤΜ, όμως η ανάληψη γίνεται μόνο από τα τραπεζικά γκισέ. 

Οποιος επομένως βγάλει τα χρήματα από το… στρώμα μπορεί στη συνέχεια να κάνει ανάληψη του συνόλου από τα γκισέ.

Τα μηχανογραφικά συστήματα βλέπουν τις συναλλαγές και μπορούν να προσδιορίσουν πότε μπήκε το νέο χρήμα και έτσι γίνεται αυτόματος διαχωρισμός. Τα νέα ποσά δεν έχουν περιορισμούς.

Πλέον, οι πελάτες των τραπεζών μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες. 

Από το ερχόμενο Σάββατο 30/7 θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15νθημέρου. 
Στο πλαίσιο αυτό, οι καταθέτες θα μπορούν από τις 30/7 έως και τις 12/8, ημέρα Παρασκευή, να σηκώνουν έως και 840 ευρώ. 

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13/8, οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.

Αυτό σημαίνει ότι από το περασμένο Σάββατο, στις 00:01, οι καταθέτες μπορούν να κάνουν από κάθε τράπεζα στην οποία διατηρούν λογαριασμό, ανάληψη έως και 840 ευρώ, του ανωτάτου ορίου δηλαδή της περιόδου μεταξύ 16/7 και 29/7.

Δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου

Πηγή: enikonomia.gr

 

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου