Πάτρα: Παράνομες διοικητικές αποφάσεις στο Νοσοκομείο "Άγ. Ανδρέας" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

τι αναφέρει ο Κ. Πετρόπουλος

Τη λήψη παράνομων διοικητικών αποφάσεων -και όχι μόνον- καταγγέλλει, με επιστολή-παρέμβασή του, ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πατρών "Άγιος Ανδρέας" "Ο Ιπποκράτης" και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, που φέρει ημερομηνία 20/7/16, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Συμπληρώθηκαν ήδη δύο χρόνια από τη διαθεσιμότητα των οδηγών, μια διαθεσιμότητα που άφησε το πολυδιάσπαρτο κτιριακά Νοσοκομείο μας χωρίς οδηγούς, με αποτέλεσμα τραγικές καταστάσεις στη λειτουργία μας, όπως καταγράφεται και στα συνημμένα έγγραφα, που δεν είναι και τα μόνα και για τα οποία ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έχει ξεκινήσει τη σχετική δικαστική διερεύνηση.

Παρ' όλα αυτά, οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν ευαισθητοποιήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο διαιωνίζεται μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας τις ανάγκες μας με τις πρόσκαιρες λύσεις των επικουρικών και μετακινημένων από άλλες υπηρεσίες υπαλλήλων.

Δύο χρόνια μετά, η εκτελούσα χρέη Διοικητή, Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ, με τη συνημμένη απόφασή της, που αντίκειται στις κείμενες διατάξεις, που επίσης σας επισυνάπτω, προχωρά στην ανάθεση των καθηκόντων των οδηγών στο Προσωπικό της Ασφάλειας του Νοσοκομείου, παρά τις άλλες σχετικές λύσεις, που επίσης επισημάναμε, στην αποδεκατισμένη, δηλ., ΑΣΦΑΛΕΙΑ, που μετά απ' αυτήν της την ενέργεια τη διαλύει επί της ουσίας εντελώς, θέτοντας, έτσι, παράλληλα σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους ιατρούς του Νοσοκομείου μας, κυρίως των ΤΕΠ και όχι μόνον, οι οποίοι μένουν πλέον ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ-ΕΡΜΑΙΑ των επιθέσεων και όχι μόνον, που αρκετά συχνά έχουμε στον προαναφερόμενο συγκεκριμένο χώρο.

Οφείλω να επισημάνω ότι η Διοικητεύουσα, παρά τις παρεμβάσεις μας, τόσο εμού στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου όσο και του Σωματείου Εργαζομένων σε αντίστοιχες παραστάσεις και όχι συναντήσεις, που δεν ευαισθητοποιήθηκε να κάνει, παρά την υποχρέωσή της και τις σχετικές επιστολές, δεν πτοήθηκε καθόλου, προχώρησε στις προαναφερόμενες μη σύννομες αποφάσεις της, παρά και τη σχετική επισήμανσή μου σε ό,τι αφορά την αποδοχή εκ μέρους των εργαζόμενων αυτών των παράλληλων καθηκόντων, μια αποδοχή που είναι προϊόν εκφοβισμού-απειλών και συναλλαγής, όπως καταμαρτυρά και η συνημμένη αναφορά-καταγγελία συναδέλφου, που αποδείχθηκε προφητική σε ό,τι αφορά τη διάλυση των υπηρεσιών επιστασίας, καταγγελίες που κάποιες απ' αυτές ισχύουν και σήμερα.

Οι προαναφερόμενες παρατυπίες συνεχίζονται και με μία ακόμη απόφαση της Διοικητεύουσας, την υπ΄ αριθ. 20885/4.7.16, που επίσης αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 87 και 30 του Υπαλληλικού Κώδικα, που επίσης σας επισυνάπτω. Εδώ μιλάμε για μια ιδιάζουσα περίπτωση, που μάλλον αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, δεδομένου ότι ο εν λόγω υπάλληλος είναι λίγο απ' όλα. Μετακινημένος με αμοιβαία από το Τηλεφωνείο στην Ασφάλεια, όπου εκτελεί καθήκοντα Ασφάλειας, Αποθηκάριου, Προϊσταμένου, Διοικητικού Υπαλλήλου και, εν πάση περιπτώσει, ό,τι προκύψει, ακόμη και οδηγού κλπ. ανάγκες.

Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα, που δεν είναι και τα μόνα συμβαίνοντα, οι απειλές σε συναδέλφισσα καθαρίστρια, επίσης σε άλλη συναδέλφισσα θυρωρό και όχι μόνον, παρεμβάσεις που καταμαρτυρούν, πέρα από τις αντεργατικές συμπεριφορές και πρακτικές και σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στο χώρο μας, ζητήματα για τα οποία, παρά τις κατ' επανάληψιν επισημάνσεις μας, ακόμη και γραπτώς, δυστυχώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί, δεν έχουν εξαλειφθεί.

Ζητώ για πολλοστή και τελευταία φορά την ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ τους, την επαναφορά της νομιμότητας το συντομότερο δυνατόν, όπως και στην περίπτωση της συγκρότησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 150 παραγρ. 2 του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα, εκκρεμότητα που θα οδηγήσει σε σειρά ενστάσεων κλπ., προτού χρειαστούν άλλου είδους προσφυγές και παρεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. του Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ