Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στο Μόναχο - Σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του από τον μακελάρη! ΝΕΟΤΕΡΑ

Ηλικίας 14 ως 20 ετών οι 8 απο τους 9 νεκρούς - Τι ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές

Νεότερη Ενημέρωση 16.37: Ανάμεσα στα θύματα έξω από τα McDonald's στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο ήταν και ένας δεκαοχτάχρονος Έλληνας.

Όπως αναφέρει η Τelegraph με τη μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά του μανιακού δολοφόνου, για να σώσει την αδελφή του από τα πυρά του μακελάρη.

Η Telegraph τον αποκαλεί ήρωα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 18χρονος είχε πάει στο Μόναχο από την Ελλάδα.

Νεότερη ενημέρωση 15.12' Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα, το φύλο ή την ηλικία του Έλληνα ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο χθες στην επίθεση του 18χρονου Ali David Sonboly όπως είναι το όνομα του δράστη.

Νεότερη ενημέρωση 14.36' Η τραγική επιβεβαίωση, της φήμης που κυκλοφορούσε από το μεσημέρι του Σαββάτου για Έλληνα μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο, ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.”

Νεότερη ενημέρωση 14.12' Τελικά επιβεβαιώνει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πως υπάρχει Έλληνας πολίτης ανάμεσα στα θύματα του μακελειού του Μονάχου.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση σε λίγη ώρα. Δεν διευκρινίζεται ούτε το φύλο, ούτε η ηλικία, όμως η είδηση είναι πλέον επιβεβαιωμένη. 

Νεότερη ενημέρωση 14.06' Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μόλις επιβεβαίωσε, πως 3 από τους 10 νεκρούς του Μονάχου, έχουν τουρκική υπηκοότητα.

Άλλοι 3 έχει γραφτεί εδώ και κάποιες ώρες πως είναι Κοσοβάροι (αναφέρονται και ως Αλβανοί). Ενώ ο ίδιος ο δράστης είναι Ιρανογερμανός. Μένει να εξακριβωθεί η εθνικότητα άλλων τριών.

Νεότερη ενημέρωση 13.32' Λίγο νωρίτερα πάντως, η Telegraph έγραφε για ένα θύμα τουρκικής καταγωγής, το οποίο έφτασε στο Μόναχο μέσω Ελλάδας.

Οι πληροφορίες για Έλληνα νεκρό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα και ίσως να πρόκειται για το ίδιο άτομο...

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. 

Νεότερη ενημέρωση 13.30' Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του Έλληνα που όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι ανάμεσα στα θύματα στο Μόναχο.

 

 

Νεότερη ενημέρωση 13.22' Επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, οι πληροφορίες που υπήρξαν απο νωρίτερα το πρωί, οι οποίες έκαναν λόγο και για Έλληνα νεκρό μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά άλλα στοιχεία της ταυτότητας του.

Επισήμως, οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν την Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο ότι μεταξύ των εννέα θυμάτων του 18χρονου δράστη, ο οποίος επίσης είναι νεκρός, βρίσκεται και ένας Έλληνας. Σημειώνεται ότι, περιλαμβανομένου του δράστη, οι εννέα νεκροί είναι ηλικίας απο 14 ως 20 ετών και ο δέκατος νεκρός ήταν ηλικίας 45 χρόνων.

Απο τους νεκρούς 7 είναι άνδρες και 3 γυναίκες και όλοι τους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεν περιλαμβάνονταν δηλαδή μεταξύ αυτών τουρίστες.

Απο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου, καθώς "τρέχει" παράλληλα η ενημέρωση των υπηρεσιών στην χώρα μας απο τις αντίστοιχες γερμανικές, αλλά και τις ελληνικές προξενικές αρχές στην περιοχή.

Είναι δε ενδεικτικό, ότι μόλις γύρω στις 12:30 (ώρα Ελλάδος) τα στελέχη του Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, κατόρθωσαν να μεταβούν στο κτήριο του Προξενείου, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας που ίσχυαν με εντολή της Αστυνομίας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Μόναχο, εκτός απο τους 10 νεκρούς, υπάρχουν απο τους 27 τραυματίες , εκ των οποίων οι 10 είναι σε σοβαρή καράσταση, με τους 4 εξ αυτών να φέρουν τραύματα απο όπλο.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου αυτοκτόνησε, δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα στο παρελθόν τις Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση των γερμανικών αρχών, δεν συνδέεται η επίθεση του με τον ISIS ή με οιονδήποτε τρόπο με το προσφυγικό.

Πρώτη ενημέρωση 12.38'

​Ένας Έλληνας φέρεται να βρίσκεται στη λίστα των θυμάτων του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης