Στην προέκταση της Αστιγγος χωροθετείται το υδατοδρόμιο της Πάτρας, του οποίου η έκδοση αδείας για την Πάτρα αναμένεται σύντομα, καθώς εγκρίθηκε ήδη η μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Προβλέπεται η πόντιση ενός πλωτού προβλήτα διαστάσεων 15Χ3 μέτρα για την προσέγγιση και την πρόσδεση των υδροπλάνων, όπως επίσης την αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών.
Για την έκδοση εισιτηρίων, τις αποσκευές και άλλα, θα χρησιμοποιηθούν τα κτίσματα που βρίσκονται κάτω από τις γραμμές του τρένου και -φυσικά- εντός του βόρειου λιμανιού.
Η μεταφορά των επιβατών από και προς το χώρο ελέγχου θα γίνεται με μικρό λεωφορείο.
Επίσης, προβλέπεται να αξιοποιηθεί υπόστεγο που βρίσκεται στον προβλήτα Γούναρη, δίπλα από τα παλιά κτίρια υπηρεσιών του λιμένα σαν χώρος συντήρησης και φύλαξης των υδροπλάνων.
Το «Υδατοδρόμιο Πατρών», θα αποτελέσει, κατά πάσα πιθανότητα, το τρίτο Υδατοδρόμιο που θα αδειοδοτηθεί (μετά την Κέρκυρα και τους Παξούς) σηματοδοτώντας την αρχή της δημιουργίας ενός βιώσιμου δικτύου Υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.
Η Άδεια λειτουργίας του Υδατοδρομίου, που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα ανήκει στην ιδιοκτησία του «Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε» προσδίδοντάς του μια σημαντική υπεραξία που αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.
«Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού του στόχου για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Λιμένα Πάτρας (ακτοπλοΐα, εμπορικός τομέας, κρουαζιέρα, σκάφη αναψυχής, κ.λ.π.) προσθέτει τώρα και τη λειτουργία Υδατοδρομίου.
Με τον τρόπο αυτό θα παρέχουμε τη δυνατότητα στα Υδροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις από την Πάτρα προς διάφορα νησιά και παράκτιες περιοχές μεταφέροντας με ασφάλεια και ταχύτητα επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν για διάφορους λόγους (τουριστικούς, επαγγελματικούς, υγείας, κ.λ.π).
Το γεγονός ότι το Υδατοδρόμιο Πατρών εγκρίθηκε περιβαλλοντικά να λειτουργεί εντός του λιμένα Πατρών, αποδεικνύει εκτός των άλλων, ότι τα υδροπλάνα είναι από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, στην οποία προστίθενται τα εξής:
"Αυτή η τεκμηρίωση αποτελεί σημείο αναφοράς που θα βοηθήσει να επιταχυνθούν οι Περιβαλλοντικές εγκρίσεις όλων των, υπό αδειοδότηση, Υδατοδρομίων. Έτσι, ο στόχος δημιουργίας επαρκούς δικτύου Υδατοδρομίων, όχι μόνο στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, καθίσταται εφικτός, γεγονός που θα επιτρέψει τη βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα.
Με τον τρόπο αυτό, ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ θα διευρύνει τις δραστηριότητές του, συμβάλλοντας στην ανάταξη της τοπικής οικονομίας και στη βελτίωση των κοινωνικών της παραμέτρων με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»