Πάτρα: "Πνίγηκε" το πάρκο του Σκαγιοπουλείου από σκουπίδια και χορτάρια! Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

και για πρόκληση πυρκαγιάς

Ο Κήπος του Σκαγιοπουλείου είναι η κυριότερη ανάσα για τους κατοίκους της ευρύτερης αυτής περιοχής της Πάτρας, ιδίως για τις μητέρες με μικρά παιδιά. Παρόλα αυτά παραμένει σε ιδιαίτερα κακή και επικίνδυνη κατάσταση. Εκτός από τις εστίες μόλυνσης, υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κέντρο της πόλης! 

Ο χώρος έχει γεμίσει σκουπίδια, (ότι μπορεί να φαναστεί ο καθένας). Ρούχα, ξύλα, σίδερα, καρέκλες, σακούλες με φαγητά, κουτάκια από αναψυκτικά, λάστιχα κα). Πέραν των άλλων, η ευθύνη που φέρουν και οι πολίτες, οι οποίοι πετάνε όπου βρουν τα σκουπίδια τους, είναι μεγάλη. Από εκεί και πέρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν. Ενδεχομένως και με πιο αυστηρούς όρους για τους χρήστες του πάρκου αλλά και με φύλαξη όλο το 24ωρο. 

Η ΟΙΚΙΠΑ, έχει κάνε στο παρελθόν πολλές αναφορές για την κατάσταση του πάρκου, η οποία δυστυχώς χειροτερεύει. Οι πολίτες απευθύνονται στο tempo24.gr για πολλοστή φορά, τονίζοντας ότι πρόκειται για τον μοναδικό χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης, στον οποίο μπορούν να φέρουν τα παιδια τους χωρίς να αναγκάζονται να δαπανούν χρήματα.

Καθημερινά ο χώρος του πάρκου, γεμίζει παιδιά και μεγάλους. Όμως φαίνεται ότι η ασυνειδησία μερικών συνεχίζει να πληγώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα του πάρκου.

Ο δήμος Πατρέων απαντώντας στις καταγγελίες της ΟΙΚΙΠΑ είχε αναφέρε στις 5 Απριλίου 2016ι:

Με προηγούμενες παρεμβάσεις μου έχω κάνει γνωστό ότι την ευθύνη για την καθαριότητα και την συντήρηση-διάπλαση του κήπου την έχει το Δ.Σ. του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου Πατρών.

Το ίδρυμα μετά από πολύμηνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέκτησε επιτέλους νέο ενδεκαμελές Δ.Σ.

Οι συνεχείς παραιτήσεις των μελών που είχαν οριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο καθώς και η «αδυναμία»-όπως αναφέρει σε έγγραφο του- του εμπορικού επιμελητηρίου να εκπροσωπηθεί  στη διοίκηση του ιδρύματος είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος  και να προστεθούν επιπλέον προβλήματα στην τελματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Παρόλα αυτά τον προηγούμενο Μάιο με συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και συλλόγων της πόλης, συμπεριλαμβανομένης και της ΟΙΚΙΠΑ,  καθαρίστηκε ο κήπος  ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προμηθεύουν τα απαραίτητα υλικά ώστε ο μοναδικός εργαζόμενος να μπορεί στοιχειωδώς να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Το «ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» πρέπει  να είναι ένας  πολύπλευρος χώρος δημιουργικότητας και αναψυχής για τον πατραϊκό λαό μακριά από επιχειρηματικές, κάθε είδους «αναπτυξιακές»  και «αξιοποιητικές», όπως αναφέρθηκε τελευταία, βλέψεις.

Θεοδόσιος Μουστάκας

Δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος του Δήμου στη διοίκηση του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος Πατρών.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ