Πάτρα: Στο Λαδόπουλο η Περιφέρεια, στο Αρσάκειο ο Δήμος - Σκέψεις αξιοποίησης των δύο συγκροτημάτων

την αποκατασταση του εργοστασιου τεχνης δρομολογει η δημοτικη αρχη

Στην αποκατάστση  του Εργοστασίου Τέχνης ώστε να γίνει λειτουργικό προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή, ενώ υπαρχουν σκέψεις αξιοποίησης για το παλαιό Αρσάκειο και το συγκρότημα του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, που ανήκουν στο Δήμο Πατρεων.

Το Εργοστάσιο Τέχνης είναι ένα προκατασκευασμένο θέατρο στο χώρο του Λαδόπουλου. Πρόκειται για  οικοδόμημα 1980 τ.μ. Το κόστος κατασκευής του έφτασε τα 1,5 εκατ. ευρώ και για χρόνια παραμένει αναξιοποίητο, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται.

Ήδη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων είναι εγγεγραμμένος προϋπολογισμός για τις πρωτες δαπάνες σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται, όπως τυπικές διατυπώσεις για τη νομιμοποίησης του Εργοστασίου, αλλά και εκπόνηση μελέτης για να προχωρήσουν στη συνέχεια οι εργασίες.

Στο μεταξύ σε συνεργασία και συζητήσεις βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προταθεί στην Περιφέρεια να ανακαινίσει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα από το τεράστιο και εγκαταλελειμμένο σήμερα συγκρότημα της πρώην Χαρτοβιομηχανίας Λαδοπούλου, ώστε να αποτελέσει έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με συγκεντρωμένες εκεί όλες τις υπηρεσίες της.

Σε έρευνα για τις υποδομές της Πολιτιστικής του 2006 που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Σύμβουλος Επιχειρήσεων" γίνεται μνεία και για το παλαιό Αρσάκειο. Στο παλαιό Αρσάκειο η Δημοτική αρχή σκέφτεται να μετακινήσει τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, με πόρους που θα εξασφαλίσει μέσω ΕΣΠΑ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ