Το «αντίο» της ιστορικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Η Αιγιάλεια» - Σταματά την κυκλοφορία της μετά από 26 χρόνια - ΔΕΙΤΕ το τελευταίο φύλλο

πρωτοσέλιδο σε μαύρο φόντο

Την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 εκδόθηκε το τελευταίο φύλλο της εβδομαδιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «Η Αιγιάλεια», οι εκδότες της οποίας αποφάσισαν μετά από σχεδόν 26 χρόνια να κλείσει ο ιστορικός της κύκλος.

Με ένα πρωτοσέλιδο σε μαύρο φόντο με τίτλο «Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… για να έρθουν τα καλύτερα», οι αναγνώστες της ενημερώθηκαν πως πλέον θα μπορούν να διαβάζουν τα νέα της περιοχής μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα e-aigialeia.gr.

Όπως γράφουν στο κεντρικό σημείωμα: «Όλα αυτά τα χρόνια, από τις 3 Ιανουαρίου 1991, σταθήκαμε στην αρχική μας υπόσχεση στο πρώτο φύλλο, όπου δηλώναμε πως μοναδική μας εξάρτηση θα είναι το συμφέρον της Αιγιάλειας… Σε όλη αυτή την πορεία της, πρωτοστάτησε σε προσπάθειες όπως η δημιουργία σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού στη σημερινή του θέση, η επέκταση του λιμανιού… Ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών… Διαμαρτυρηθήκαμε για τις πολλές αποφάσεις των κυβερνώντων που δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της περιοχής μας…».

Και συνεχίζει για τους λόγους που οδήγησαν στο «λουκέτο»:

«Πλέον σήμερα δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για να κλείσει μια εφημερίδα. Και λίγο έως πολύ είναι προφανείς. Η τεχνολογία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και τις ανάγκες των ανθρώπων… Η οικονομική κρίση επηρέασε τους πάντες και τα πάντα… Οι πωλήσεις στο περίπτερο, οι συνδρομές αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα που είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση τύπου, συρρικνώθηκαν δραματικά τα τελευταία χρόνια. Τα φορολογικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ αρχικά ζόρισαν τα δεδομένα, ενώ τα τελευταία με την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έδωσαν τη χαριστική βολή…».

13728288_10206871195798333_1407932476_o.jpg