Άρειος Πάγος: Άμεσα η μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens

Tι ζήτησε η Εισαγγελέας Ξένη Παπαδημητρίου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο να διαβιβάσει άμεσα το βούλευμα για την υπόθεση της Siemens στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση. 

Η κ. Δημητρίου ζητά επίσης, αφού συνεννοηθεί προηγουμένως ο κ. Ντογιάκος με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών, να θέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες.

Παράλληλα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης, έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου για δωροδοκία, Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens. 

Ο κ. Καραπλής ζητούσε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους». 

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της αναβλητικής απόφασης για την Siemens, καθώς έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης