Μακελειό στη Γαλλία- Για τουλάχιστον 73 νεκρούς και 100 τραυματίες κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΕΙΤΕ LIVE

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες στη Νίκαια

ΝΕΟΤΕΡΑ:  Υπάρχουν τουλάχιστον 80 νεκροί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του, μίλησε για 20 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Λίγο αργότερα, ο κ. Καζνέβ «κατέβασε» τον αριθμό των σοβαρά τραυματιών σε 18.

Για τουλάχιστον 73 νεκρούς και 100 τραυματίες κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ Ο δήμαρχος της Νίκαιας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

H Γαλλία ζει ένα νέο εφιάλτη. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχε αίμα παντου. Οι εικόνε ςπου καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και ήδη κάνουν τον γύρο του κοσμου είναι συγκλονιστικές. Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι και συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. Ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει.

ΔΕΙΤΕ LIVE

 

 

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και υπάρχουν τουλάχιστον 30 θύματα, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Οι Αρχές εκφράζουν φόβο περί τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Οι αρχές έκαναν λόγο για επίθεση, και μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μιλά για τουλάχιστον 50 νεκρούς! Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έκαναν λόγο περί επίθεσης και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένα φορτηγό όχημα έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και υπάρχουν τουλάχιστον 30 νεκροί και περίπου εκατό τραυατίες, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτόπτων μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Οι αρχές έκαναν λόγο περί επίθεσης και απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Πρόκειται σύμφωνα με ευρωπαίους αναλυτές για απίστευτο τρομοκρατικό χτύπηκμα πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε ένα σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω του, σκορπώντας το θάνατο.


ΝΕΟΤΕΡΑ: Υπάρχουν αναφορές ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναπαράγουν φωτογραφίες από το μακελειό. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις, σε έναν από τους λογαριασμούς αναφέρεται το φονικό περιστατικό ως εκδίκηση για το θάνατο του υπ'αριθμόν δύο των τζιχαντιστών, Αλ Σισάνι.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, για κατάσταση ομηρίας στο ξενοδοχείο Meridien στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ