Τουρκία: Αντάρτες του ΡΚΚ σκότωσαν επτά στρατιώτες

επιτέθηκαν σε όχημα

Μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εξολοθρεύσει τους στρατιωτικούς πυρήνες του Κορδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που δρουν κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, οργανώνει ο τουρκικός στρατός, μετά και τη διπλή επίθεση που σημειώθηκε με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους έξι Τούρκοι στρατιώτες και ένας φύλακας χωριού.

Τις πληροφορίες έδωσε επισήμως ο τουρκικός στρατός. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, οι αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε στρατιωτικό όχημα που βρισκόταν στο δρόμο μεταξύ των πόλεων Μπεγιουρντού και Ακτουτούν, στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους επί τόπου, ενώ άλλος ένας υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Μετά το κτύπημα αυτό, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση εναντίον των Κούρδων στην περιοχή, ως αντίποινα. 

Νωρίτερα, ένας Τούρκος στρατιώτης και ένας τοπικός φύλακας έχασαν τη ζωή τους σε χωριό της επαρχίας Βαν, μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο. Εκτός των δύο νεκρών, τουλάχιστον άλλοι 15 στρατιώτες και φύλακες τραυματίστηκαν από την έκρηξη της βόμβας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις σημειώθηκαν ένα μόλις 24ωρο μετά την επίθεση του PKK με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την πόλη Μαρντίν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο Τούρκοι στρατιώτες και ένας πολίτης.

Διαβάστε επίσης