Η Μπιγιονσέ διέκοψε συναυλία για τα θύματα της αστυνομικής βίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ηχηρό μήνυμα από την ποπ σταρ

​Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος Αφροαμερικανών έστειλε η σταρ της ποπ, Μπιγιονσέ διακόπτοντας τη συναυλία της για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ντάλας.

«Κυρίες και κύριοι, θα σας παρακαλούσα να κάνετε μαζί μου ενός λεπτού σιγή», είπε η Μπιγιονσέ, ενώ στο βίντεο γουόλ εμφανίστηκαν τα ονόματα όλων των Αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί τον τελευταίο καιρό από πυρά αστυνομικών.

Μέσα από την ιστοσελίδα της, η διάσημη τραγουδίστρια κατήγγειλε την αστυνομική βία, αναρτώντας ένα συγκλονιστικό κείμενο.

«Είναι στο χέρι μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε να σταματήσουν να μας σκοτώνουν! Δεν έχουμε ανάγκη τη συμπόνια, αλλά το σεβασμό της αξίας των ζωών μας. Θα σταθούμε ενωμένοι σαν κοινότητα και θα παλέψουμε εναντίον όλων όσων πιστεύουν ότι οι εγκληματικές πράξεις εκ μέρους αυτών που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν επανειλημμένως ατιμώρητες», γράφει η τραγουδίστρια και συνεχίζει: «αυτή είναι μια μάχη για όποιον νιώθει περιθωριοποιημένος και παλεύει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, ανεξάρτητα φυλής, φύλλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν πρόκειται για μια έκκληση αποκλειστικά προς τους αστυνομικούς αλλά προς οποιονδήποτε υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δεν θα νικήσει».