Ο Παππάς αποκλείει αλλαγές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

08/07/2016 | 01:03

Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε καθεστώς status quo ante. Ξεκαθάρισε ότι, στις 14 Ιουλίου, η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού θα εκδώσει τον οριστικό κατάλογο με τα ονόματα των υποψηφίων και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διέψευσε ότι η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, αφορά υποδείξεις του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σε σχέση με το ενωσιακό δίκαιο και ότι θέτει θέμα εναντίον της Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε καταθέσει και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε. Έχουμε 11 αιτήσεις για αδειοδοτήσεις. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ξεκίνησε τον έλεγχο με τους ορκωτούς λογιστές, τον οποίο θα ολοκληρώσει έως τις 14 Ιουλίου οπότε και θα ανακοινωθεί η λίστα των εταιριών που θα συμμετέχουν στη δημοπρασία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε σε καθεστώς status quo ante, κάνετε λάθος. Διότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν είχε αδειοδοτούμενους σταθμούς. Τις τροπολογίες «βασιλόπιτας» θέλετε να κάνουμε και να παρατείνουμε ένα καθεστώς μη αδειοδότησης; Ζητάτε να γυρίσουμε στο καθεστώς μη αδειών που εφαρμόζατε; Με λυπεί η στάση σας. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά πολιτικές δυνάμεις που για εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν αυτά τα συμφέροντα να τα υπερασπίζονται».

Για πολιτικό στρουθοκαμηλισμό κατηγόρησε τον κ. Παππά ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας τον, ταυτόχρονα, «υπουργό προπαγάνδας που αλλοιώνει τα πράγματα».

«Εκπλήσσομαι. Δεν κρατιέστε και επιμένετε. Ενδεχομένως δίνετε εξετάσεις. Τους ακραίους χαρακτηρισμούς έπρεπε να τους αποφεύγετε. Πιαστήκατε ψευδόμενος και προσπαθείτε, σαν κάποιον που βλέπει την πεπονόφλουδα, αλλά αντί να στρίψει την πατάει» αντέτεινε ο κ. Παππάς.

Και συμπλήρωσε: «Ουδεμία σχέση έχει η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος. Το ίδιο επανέλαβε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Τρεις φορές είπε δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αδειών. Η προσπάθεια δημιουργία σύγχυσης προκαλεί θυμηδία».

Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε, επίσης, ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις, και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο», διαβεβαιώνοντας ότι αρχές Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι στην επιστολή του ο αρμόδιος επίτροπος, με συγκεκριμένους όρους, όπως είπε, αναφέρει ότι αυθαίρετα καθορίζονται μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες και ότι παραβιάζεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών και πρόσθεσε ότι αυτό είναι έναρξη προσφυγής εναντίον της Ελλάδος.

«Δεν παίρνετε τα μηνύματα. Είστε πολιτική παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα και το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να κάνετε εσείς την ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι πατήσατε την πεπονόφλουδα;» του ανταπάντησε ο κ. Παππάς.

«Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί, από Μέσα Ενημέρωσης, από χυδαιότητα, εμετό, δεν έχει προηγούμενο. Και δεν χρειάζεται κανείς να είναι παμπόνηρος για να καταλάβει γιατί», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου