Πρόσκληση στον Λάνθιμο να ψηφίζει για τα Οσκαρ

του ζητησε η ακαδημια να γινει μελος

Προσκλήσεις νέων μελών σε εκατοντάδες άτομα έστειλε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, μετά τις κατηγορίες που δέχθηκε για έλλειψη διαφοροποίησης και για «λευκά» Όσκαρ.

Μεταξύ άλλων, πρόσκληση έλαβε και ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος. Συνολικά, σχεδόν 700 άτομα έλαβαν πρόσκληση για να γίνουν μέλη της Ακαδημίας -και άρα να έχουν δικαίωμα ψήφου στα Όσκαρ- και η έμφαση δίνεται στις γυναίκες και στις εθνικές μειονότητες.

Ωστόσο, ακόμα και αν όλοι δεχθούν να γίνουν μέλη, το προφίλ του μέσου ψηφοφόρου θα αλλάξει ελάχιστα.

Συγκεκριμένα από 75% που είναι σήμερα το ποσοστό των ανδρών μελών της Ακαδημίας, θα πέσει στο 73%, ενώ τα λευκά μέλη από 92% θα γίνουν 89%.

Ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν πρόσκληση ήταν ο πρωταγωνιστής του Star Wars Τζον Μπογιέγκα, η Σουηδή νικήτρια του φετινού Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου Αλίσια Βικάντερ, ο Ίντρις Έλμπα, η μουσικός Μέρι Τζ. Μπλάιτζ, η Έμμα Γουότσον και η σκηνοθέτις Άμμα Ασάντε. H τελευταία έγραψε στο Twitter: «Δεν θα πω ψέματα. Πολύ μου αρέσει αυτό!»

Ο Μπογιέγκα ευχαρίστησε την Ακαδημία και είπε ότι «είναι πάντα μία ευλογία να είμαι ένας από τους πολλούς ψηφοφόρους για τα Όσκαρ που ελπίζω να οδηγήσουν σε αλλαγή».

Μεταξύ άλλων προσεκλήθη και η λατινικής καταγωγής ηθοποιός Αμέρικα Φερέρα (γνωστή από τη σειρά Ugly Betty).

Διαβάστε επίσης