Η Πολωνία στους "8" του Euro

To επικό γκολ της διοργάνωσης από τον Σατσίρι

Η Πολωνία προκρίθηκε στους "8" του Euro κερδίζοντας 5-4 την Ελβετία στα πέναλτι! Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 1-1 και η παράταση 0-0!

Πάντως, το ομορφότερο γκολ στο Euro το πέτυχε η αποκλεισμένη Ελβετία με το μαγικό ανάποδο του Σατσίρι, τέρμα που έστειλε το ματς στην παράταση! 

Καταιγιστική ήταν η Πολωνία στο πρώτο ημίχρονο, είχε απανωτές ευκαιρίες και απλά αναμενόταν η στιγμή που θα σκοράρει.

Ωστόσο και η Ελβετία είχε τις δικές της καλές στιγμές, όπως αυτή στο 10' όταν σε σέντρα του Σατσίρι από αριστερά, ο Τζεμαϊλί έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 29' σε κεφαλιά του Κριχόβιακ ύστερα από κόρνερ του Μίλικ, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Ζόμερ και στο 33' ο Μίλικ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι η μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά ο Τζεμαϊλί επισχείρησε το σούταρε έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Φαμπιάνσκι έδιωξε σε κόρνερ. Το γκολ που έψαχναν οι Πολωνοί ήρθε στο 39'. Τότε, έπειτα από ατομική προσπάθεια του Γκροσίτσκι η μπάλα έφτασε στον Μπλαστσικόβσκι και αυτός πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζόμερ και σκόραρε (1-0).

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 73', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, ο Φαμπιάνσκι έδιωξε δύσκολα, ενώ στο 78 είχε δοκάρι η Ελβετία με δυνατό σουτ του Σεφέροβιτς.

Το ομορφότερο γκολ του Euro, έως τώρα, πέτυχε στο 82' με μαγικό ανάποδο ψαλιδάκι από τον Σατσίρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής! Η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Στην παράταση δεν σημειώθηκαν σημαντικές ευκαιρίες με εξαίρεση δυο φάσεις με τον Ντερτιγιόκ. Στην κεφαλιά του στο 113' έδιωξε ο Φαμπιάνσκι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ελβετός δεν μπόρεσε να πιάσει την προβολή σωστά και μάζεψε ο γκολκίπερ της Πολωνίας. 
 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ελβετία: Λίχτσταϊνερ ΓΚΟΛ
Πολωνία: Λεβαντόφσκι 
Ελβετία: Τζάκα ΑΟΥΤ 
Πολωνία: Μίλικ ΓΚΟΛ 
Ελβετία: Σατσίρι ΓΚΟΛ
Πολωνία: Γκλικ ΓΚΟΛ
Ελβετία: Σερ ΓΚΟΛ
Πολωνία: Μπλαστσικόβσκι ΓΚΟΛ
Ελβετία: Ρικάρντο Ροντρίγκεθ ΓΚΟΛ
Πολωνία: Κριχόβιακ ΓΚΟΛ 

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι (77' Ζέλσον Φερνάντες), Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (58' Εμπολό), Σατσίρι, Μεχμέντι (70' Ντερντιγιόκ), Σεφέροβιτς.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (101' Γιοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (104' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι.

Πηγή: newsit.gr