Πάτρα: Μια βραδιά στην Ηφαίστου, όπως την περιγράφουν οι περίοικοι

νεα κανονιστικη διαταξη συζητα ο Δήμος, αλλα προς το παρόν ισχύει η παλια

Με νέα κανονιστική διάταξη σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να βάλει τάξη στον πεζόδρομο της Ηφαίστου έπειτα και τις νέες έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων που καταγγέλουν ότι δεν μπορούν να κλείσουν μάτι από την ηχορύπανση και την ασυδοσία.

Τα προβλήματα στην Ηφαίστου ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες των μελών του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

O δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ερωτηθείς σχετικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ηφαίστου και δήλωσε πως έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να μεριμνήσουν προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Το παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε, σημειώνοντας πως έχουν ανακύψει νομικά ζητήματα.

Από την πλευρά του,  το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ενώνει τη φωνή του με αυτήν των κατοίκων πέριξ της οδού Ηφαίστου τονίζοντας ότι επικρατεί μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση εκ μέρους των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν εκεί, όχι μόνο σε θέματα ηχορρύπανσης αλλά και πλήθους άλλων θεμάτων που δεν άπτονται της νομιμότητας.

«Οι κάτοικοι υποφέρουν, οι δε αρμόδιοι φορείς της πόλης φαίνονται ότι κωφεύουν και δεν είναι διατεθειμένοι για ουσιαστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης της νομιμότητας», αναφέρουν τα μέλη του Δικτύου, παραθέτοντας μάλιστα αυτούσια την πιο πρόσφατη καταγγελία των κατοίκων, στην οποία καταγράφονται τα εξής:

«Ως μόνιμοι κάτοικοι των πεζοδρόμων Ηφαίστου, Ηλία Μηνιάτη, Ερισσού, Γεροκωστοπούλου και της πλατείας Μαρκάτου και σε συνέχεια της από 3 Ιουνίου 2016 καταγγελίας μας, επανερχόμαστε και καταγγέλλουμε τις παρακάτω παραβάσεις των καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή:

Παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, ηχορρύπανση λόγω παραβίασης του ορίου της έντασης της μουσικής, διοργάνωσης live μουσικών εκδηλώσεων και χρήσης μουσικών οργάνων ακόμα και έξω από τα καταστήματα, θορυβωδών συζητήσεων, φωνασκιών και διαπληκτισμών, αλλά και από την επέκταση του επιτρεπόμενου ορίου του ενός μέτρου των τραπεζοκαθισμάτων με συνέπεια την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας όχι μόνο οχημάτων έκτακτης ανάγκης αλλά ακόμα και των ίδιων των πεζών. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τα τραπεζοκαθίσματα εμποδίζουν την πρόσβαση στα σπίτια μας. Επίσης οι καμινάδες της κουζίνας τους συνορεύουν με τα παράθυρά μας, με αποτέλεσμα να αναπνέουμε καπνό και να μη μπορούμε να τα ανοίξουμε».

 

Διαβάστε επίσης