Πάτρα: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για την Ηφαίστου - Συνεχίζεται η αναρχία - Αντιδρούν οι μόνιμοι κάτοικοι

ισχυει η παλαια κανονιστικη διαταξη που δινει ...περιθωρια

Επαναλαμβάνεται στο σήριαλ της Ηφαίστου με τους μονίμους κατοίκους να μην κλείνουν μάτι όλη τη νύχτα και τα καφέ - ουζερί και εστιατόρια να συνεχίζουν την γνωστή τακτική με μουσική μέχρι πρωϊας και αθρόα ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

"Λύσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν" τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 ο Γιώργος Κοτοπούλης, πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, παραδεχόμενος ότι είναι απαραίτητο για λόγους συνύπαρξης των καταστημάτων με τους κατοίκους, να τεθούν όρια και κανόνες.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, με την έναρξη της σεζόν επαναλήφθηκαν τα φαινόμενα του παρελθόντος που προκάλεσαν εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Κι αυτό, γιατί -όπως εξήγησε ο κ. Κοτοπούλης - εξακολουθεί να ισχύει η προηγούμενη κανονιστική διάταξη, καθώς, παρά τις συζητήσεις που μεσολάβησαν, δεν έχει εκδοθεί νέα κανονιστική. Υπό αυτές τις συνθήκες, εξακολουθεί να ισχύει το παλαιό καθεστώς, αν και η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής απαγορεύει εντελώς τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμους μικρότερους τους 6 μέτρων, όπως η Ηφαίστου.

Πάντως ο κ. Κοτοπούλης, πρόσθεσε ότι επί Δημαρχίας Δημαρά δόθηκαν άδειες τραπεζοκαθισμάτων χωρίς να ελεγχθεί η "χωροθέτησή" τους στη Ηφαίστου, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα από  την ανάπτυξή τους ακόμη και από αντικριστά καταστήματα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ