Τέσσερις συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν την επίσκεψη στην παραλία

Η ώρα για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα έχει φτάσει και οι νέοι γονείς προετοιμάζονται για την επίσκεψη στην παραλία με το νέο μέλος της οικογένειας.

Η προστασία από τον ήλιο είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς αλλά επίσης και ο,τι είναι επικίνδυνο για τον πολύ ευαίσθητο οργασνισμό του παιδιού του. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πρώτο μπάνιο του μωρού που μπορεί να ξεκινήσει από τον τρίτο μήνα αλλά τα περισσότερα μωράκια το απολαμβάνουν από τον έκτο.

1. Αντηλιακό
Η προστασία από τον ήλιο είναι βέβαια απαραίτητη για τα μωρά και τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και γι’ αυτό εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να κάθονται κάτω από τη σκιά, προτιμότερη αυτή των δέντρων, θα πρέπει να υπάρχει επίσης προστασία με αντηλιακό. Οι ανάγκες των μωρών είναι διαφορετικές οπότε δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε το ίδιο αντηλιακό με τα παιδιά και θα πρέπει να έχουν το δικό τους με τον ανάλογο δείκτη προστασίας.

2. Καθαρή παραλία
Η παραλία που θα επιλέξει ένα γονιός για το πρώτο μπάνιο του μωρού του είναι επίσης μια πολύ σημαντική υπόθεση. Πρέπει βέβαια να είναι πολύ καθαρή για να μην υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης αλλά και πριν μπείτε, να ελέγξετε το βάθος της και το πόσο κρύα είναι τα νερά.

3. Οι πιο ακίνδυνες ώρες
Πολύ σημαντικό επίσης είναι και ποιες ώρα θα βγει ένα μωρό στον ήλιο για το πρώτο του μπάνιο. Οι πιο επικίνδυνες ώρες έκθεσης στον ήλιο είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 με 4 το απόγευμα, ώρες κατά τις οποίες θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση του μωρού στον ήλιο ενώ οι καλύτερες ώρες είναι πριν από τις 11 το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα.

4. Η προσοχή μετά το μπάνιο του μωρού
Αφού κάνετε το μπανάκι στο νερό, υπάρχουν και μερικές οδηγίες μόλις βγείτε από τη θάλασσα. Θα πρέπει να το σκουπίστε καλά με την πετσέτα του και στη συνέχεια να του φορέσετε την πάνα ενώ απαραίτητο είναι το καπελάκι και ένα φορμάκι ή μια λευκή μπλουζίτσα.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης