Ιερώνυμος: Θα δούμε τα προβλήματα της ενορίας μας, της Εκκλησίας μας, όλου του κόσμου

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους προκαθήμενους των ορθοδόξων Εκκλησιών υποδέχεται αύριο το Ηράκλειο

Για την εκπλήρωση μιας μεγάλης αποστολής, που σηματοδοτείται με την άφιξη και τη συμμετοχή των Πατριαρχών Ιεροσολύµων Θεοφίλου, Σερβίας Ειρηναίου και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, έκανε λόγο σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυµος, από το αεροδρόµιο των Χανίων, όπου αφίχθη το απόγευμα.

Μάλιστα, δήλωσε ότι «θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δούµε τα προβλήματα, να τα προσεγγίσουμε - τα προβλήματα όλου του κόσμου, της ενορίας και της Εκκλησίας µας - και να σταθούμε στο ύψος, όπως πρέπει και αρμόζει στην εποχή µας και στον χριστιανικό λαό».

Την ίδια ώρα, το Ηράκλειο προετοιμάζεται να υποδεχθεί αύριο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που αναμένονται το απόγευμα απ τα Χανιά. Στις 18:30, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, θα τους υποδεχθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και ο Εσπερινός της Πεντηκοστής. Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Την Κυριακή στις 8:00 θα τελεστεί ο Όρθρος της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθως η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και ο δήμος θα παραθέσει πρόγευμα. Στις 14:00 θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον «Κήπο των Aισθήσεων» στις Μαλάδες.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης