Συναντήσεις Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς για το νέο εκλογικό νόμο

αναλαμβάνει πρωτοβουλιες ο πρωθυπουργός

Εξελίξεις στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα με κορύφωση τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 25 -26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να επιδιώξει η κυβέρνηση ευρύτερες συναινέσεις για τον εκλογικό νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στη συνέχεια, στις 25 και 26 Ιουνίου, αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρόταση για τον εκλογικό νόμο.


Παράλληλα με τον εκλογικό νόμο, θα εξελιχθεί και η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Κομματικές πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει το θέμα και στο πρόγραμμά του και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κατά συνέπεια ουδείς αιφνιδιάζεται.

Ωστόσο, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί εξαντλητικός διάλογος και με τις πολιτικές δυνάμεις και με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Να ξεκινήσουμε από την αρχή»

Μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, είναι, πλέον, ώριμες οι συνθήκες να γίνουν αλλαγές και να ξεκινήσουμε από την αρχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την αποχώρησή του από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ