Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει το πρώτο LGBTQI+ Pride Πάτρας

καλει τον κοσμο να παραστει

Η Νεολαία Σύριζα Πάτρας με ανακοινωσή της χαιρετίζει την διοργάνωση του 1ου  LGBTQI+  Pride Πάτρας και καλεί την νεολαία  αλλά και όλο τον πατραϊκό λαό με την φυσική τους παρουσία σήμερα και αύριο στον χώρο της διοργάνωσης, να διεκδικήσουν μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης που απορρέει από το φύλλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Απέναντι στο μίσος, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία προτάσσουμε τους αγώνες μας για την κοινωνική χειραφέτηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, μετά την νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, διεκδικούμε την Νομική Αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και μια σειρά ακόμα νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Δεν θεωρούμε φυσικά ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα επιλύσουν από μόνες τους τα φαινόμενα του σεξισμού της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας. Ο συντηρητισμός, το μίσος και ο ρατσισμός θα χτυπηθούν από όλους μας καθημερινά σε κάθε κοινωνικό χώρο, στους δρόμους και τα κινήματα.

Το ιστορικό διακύβευμα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση, περνάει μέσα από την αποφασιστική και μαζική μας σύγκρουση με το πολύμορφο συντηρητικό κατεστημένο. Είναι μια  μάχη με έντονα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, απέναντι στην νεοφιλελεύθερη ηγεμονία, την άνοδο του νεοναζισμού και τα κηρύγματα μίσους του κάθε λογής Αμβρόσιου που συνεχίζει να έχει θεσμική υπόσταση.    

Για έναν κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους, κάνε τη διαφορά σου δύναμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ