Εξαρθρώθηκε σπείρα που ζητούσε χρήματα για "μαϊμού" τροχαία

εξαπατουσαν ηλικιωμένους

Στην εξάρθρωση μίας ακόμα σπείρας απατεώνων, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, προφασιζόμενοι τροχαία ατυχήματα, στα οποία δήθεν εμπλέκονταν οικεία τους πρόσωπα, έφτασε η Ελληνική Αστυνομία.

Εν προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Πεύκης συνέλαβαν δύο υπήκοους Βουλγαρίας, μέλη της ομάδας, και εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις. Παράλληλα, αναζητούνται οι συνεργοί των συλληφθέντων.

Ειδικότερα οι δράστες, λίγο πριν τη σύλληψή τους, επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν πολίτη, όταν μέλος της σπείρας του τηλεφώνησε και, προσποιούμενο τον αστυνομικό, τον ενημέρωσε ότι η κόρη του ενεπλάκη σε τροχαίο με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, του πρότεινε να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, ώστε να τακτοποιηθεί η υπόθεση και να αθωωθεί η κόρη του, ποσό το οποίο θα παρέδιδε σε άνδρα που ανέμενε έξω από την οικία του.

Το θύμα αντιλήφθηκε την επικείμενη σε βάρος του απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία. Αστυνομικοί από το ΑΤ Πεύκης έσπευσαν άμεσα, εντόπισαν τους δράστες έξω από την οικία του θύματος και τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος πολιτών. Με την ως άνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και ακολούθως, μετερχόμενοι διάφορα τεχνάσματα για να ασκήσουν ψυχολογική πίεση, ζητούσαν χρηματικά ποσά για να παρακάμψουν νόμιμες διαδικασίες και να μην τιμωρηθεί το παιδί τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων.  

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια εξαπάτησης, έπαιζε μέλος της ομάδας, το οποίο εμφανιζόταν ως το παιδί του θύματος, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και ζητούσε τη βοήθειά του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις στην Πεύκη και την Λυκόβρυση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης