Ηράκλειο: Εκλεβαν φωτοβολταϊκά και τα πουλούσαν

16/06/2016 | 22:30

Θησαύριζαν πουλώντας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου εκατοντάδες φωτοβολταϊκά πάνελ που είχαν «ξηλώσει» από τα πάρκα μιας επιχείρησης παραγωγής ενέργειας, δυο επιτήδειοι που δρούσαν από το Δεκέμβριο του 2013 ως και τον Μάιο του 2014!

Στο ίδιο διάστημα είχε ξεκινήσει και η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου που είχαν δεχθεί τις καταγγελίες των συνιδιοκτητών των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενός  57χρονου Έλληνα και ενός 38χρονου Ισραηλινού, από τους χώρους της επιχείρησης των οποίων είχαν κάνει φτερά 1.530 φωτοβολταϊκά πάνελ και 17 μετατροπείς ισχύος (inverter)  αξίας άνω των 250.000 ευρώ!

Ένα χρόνο μετά την τελευταία λεηλασία, οι κλοπές εξιχνιάστηκαν και ταυτοποιήθηκαν δυο από τους δράστες. Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 38 και 43 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Μάλιστα, τις πωλήσεις των κλεμμένων υλικών φέρεται πως είχε αναλάβει ο 38χρονος. Ωστόσο, δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν 282 φωτοβολταϊκά πάνελ, 80 μεταλλικά στηρίγματα και τρία router που βρέθηκαν στα σπίτια τους και στην αποθήκη του 43χρονου σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι άγνωστοι συνεργοί των δυο συλληφθέντων.

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια της Πατρών-Πύργου την Πέμπτη – Το πρόγραμμα

Πραγματική κόλαση στην Πάτρα: Χωρίς ρεύμα η μισή πόλη με 42 βαθμούς!

Σταθμευμένα οχήματα άρπαξαν φωτιά στα Σελιανίτικα – ΦΩΤΟ & BINTEO