Τί συμβαίνει με το νερό στον Αλισσό;

Ερωτήσεις της ΑΚΙΔΑ στο δημοτικό συμβούλιο

Η διαχείριση των υδάτων και της ποιότητας του πόσιμου νερού είναι φλέγον ζήτημα και απαιτεί μόνιμο έλεγχο και άμεσες παρεμβάσεις.

Η παράταξη ΑΚΙΔΑ του Παναγιώτη Κουνάβη με αφορμή επιστολή που έλαβε από το σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος» , στην οποία επισυνάπτονται μικροβιολογική ανάλυση υδάτων καθώς και φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η δεξαμενή στο αντλιοστάσιο του Αλισσού (Αλισσοράχη), έθεσε τα εξής ερωτήματα στο πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Τραχάνη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου:

Κατά πόσο στο συγκεκριμένο Δημοτικό διαμέρισμα, τα αντλιοστάσια συντηρούνται,καθαρίζονται και είναι ασφαλισμένα από οπουδήποτε δυνατότητα μόλυνσης ή δολιοφθοράς και αν επίσης χλωριώνονται και καθαρίζονται οι δεξαμενές. Ακόμα ζητήσαμε να μας απαντήσει σχετικά με τις μετρήσεις που έχει στα χέρια της η ΔΕΥΑ από εργαστήριο με το οποίο έχει υπογράψει σύμβαση για δειγματοληπτικό έλεγχο της ποιότητας πόσιμου νερού.Μετρήσεις οι οποίες έρχονται σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα που μας επιδόθηκαν. Η μέτρηση από το εργαστήριο υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών ανιχνεύει Ε.coli και συνίσταται χλωρίωση και επανέλεγχος. Στελέχη του E.coli μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις.

Γι αυτά τα ζητήματα αυτά,η απάντηση ήταν πως οι μετρήσεις από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν είναι έγκυρες και έχει ήδη γίνει καθαρισμός. Όσο για τη χλωρίωση, δεν ενδείκνυται για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα! Να προσθέσουμε ακόμα ότι στην κοινότητα Αλλισού υπάρχουν ακόμα τμήματα του δικτύου ύδρευσης με αμίαντο.

Οι απαντήσεις αυτές μας προβληματίζουν και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους Δημότες. Σε συνδυασμό με προβλήματα υδροδότησης και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα (όπως Λάππα, Βουπράσιο κλπ) απαιτούνται άμεσες επεμβάσεις προκειμένου να υπάρχει μόνιμη παροχή ύδρευσης με κατάλληλο νερό σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου. Προς ενημέρωση των Δημοτών επισυνάπτουμε και τις σχετικές φωτογραφίες καθώς και τις αναλύσεις.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ