Πατρών - Κλάους: Αδιαφορούν οι αρχές - Συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους οι "έμποροι" παιδιών - Θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος; - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καθιερώθηκε η "πιάτσα" πλησίον του Κολυμβητηρίου Πεπανός

Σε μαγαζί γωνιά κυριολεκτικά και μεταφορικά έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα, τα φαναρια στη συμβολή των οδών Πατρών - Κλάους και Ελευθερίου Βενιζέλου, με παιδιά διαφόρων ηλικιών, να κάνουν καθημερινά και καθ όλη την διάρκεια της ημέρας "πιάτσα" στο σημείο, καθαρίζοντας τα τζάμια των διερχόμενων οχημάτων. 

Το θέμα είχε αναδείξει προ ημερών με σχετικό ρεπορτάζ το tempo24.gr, όμως φαίνεται πως η παιδική εκμετάλλευση αλλά και η εικόνα ανήλικων να περπατούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με ότι αυτό συνεπάγεται. φαίνεται πως δεν είναι ικανά να συγκινήσουν τις αρμόδιες αρχές και να τις κινητοποιήσουν, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία αθώων παιδικών ψυχών.

tempo24gr.jpg

Αυτό που παρατηρείται είναι πως ανάμεσα στους μικρούς επαίτες, είναι το γεγονός πως βρίσκονται και παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών, τα οποία δεν διστάζουν να κινηθούν ελεύθερα ανάμεσα στα  οχήματα, με τον κίνδυνο σοβαρού τροχαίου ατυχήματο να είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς λόγω της σωματικής τους διάπλασης η θέα τους από διερχόμενους οδηγούς κυρίως δικύκλων δεν είναι δυνατή.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δεν διστάζουν να “γατζωθούν” σε Ι.Χ προκειμένου να ζητήσουν από τους οδηγούς χρήματα…!

tempo24.gr_.jpg

Η παρουσία των ανηλίκων στο σημείο, είναι γνωστή στην Αστυνομία, ενώ το καμπανάκι κινδύνου έχουν κρούσει και οι υπεύθυνοι του Συλλόγου “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που δραστηριοποιείται στην Πάτρα.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ