Πάτρα: Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Θανάση Κούστα "Αγκινάρες με αλάτι"

Στις 9 το βράδυ στο καφενείο «Ο Βράχος» (Τραγότσαλου) στην πλατεία Μαρκάτου

Μια περιπλάνηση στην Πάτρα των αρχών της δεκαετίας του 1960 μέσα από μνήμες, εικόνες και ανέκδοτα περιστατικά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 9 το βράδυ στο καφενείο «Ο Βράχος» (Τραγότσαλου) στην πλατεία Μαρκάτου, στην Πάτρα όπου και θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Θανάση Κούστα με τίτλο «Αγκινάρες με αλάτι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Το Δόντι" του Ανδρέα Τσιλίρα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης θα μιλήσουν οι:

- Κώστας Χρυσανθόπουλος, ιατρός, ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών,

- Τζίμης Πολίτης, ερασιτέχνης ηθοποιός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Κοντογιάννης.

«Η Πάτρα του ’60 είναι φανερό πως αγωνιά, βιάζεται να αγκαλιάσει και να γευτεί αυτό που έρχεται, και αργά αλλά σταθερά αλλάζει. Στις σκιερές πλατείες με τις πάνινες καρέκλες συναντιέται η καλοπέραση με το παράπονο, η κόπωση με την ελπίδα. Τα διώροφα και τριώροφα αρχοντικά με τα καλογυαλισμένα ρόπτρα λάμπουν, γλεντούν και μαζεύουν τον πλούτο του λιμανιού και του εμπορίου• είναι δίπλα μας και συνάμα φαντάζουν μακρινά… Η δεκαετία του ’60, άλλαξε την Πάτρα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε…», γράφει ο Θ. Κούστας στην εισαγωγή του βιβλίου του.

Ο Θανάσης Κούστας έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή (1972 - 1976), με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1988 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. σε επιχείρηση μεταποίησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Από το 2012 είναι ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Από τις Πατρινές εκδόσεις «Το Δόντι» κυκλοφορεί επίσης η ιστορική έρευνά του «Σόνιτσκα Κότογλου – Μια ζωή… τρεις πατρίδες» (2010).

Διαβάστε επίσης