Συρία: Ο Άσαντ απελευθερώνει κρατουμένους που δέχονται να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές

οδηγήθηκαν κατευθείαν στις πρώτες γραμμές του πολέμου στο Χαλέπι και στο Καμισλί

Η συριακή κυβέρνηση απελευθέρωσε κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ανάς αλ Αμπντά, πρόεδρος της συριακής συμμαχίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση, επικαλούμενος αναφορές από την κεντρική φυλακή Αντρά, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό.

"Σύμφωνα με αρχικές αναφορές, 100 με 150 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν υπό αυτή την συμφωνία και οδηγήθηκαν κατευθείαν στις πρώτες γραμμές του πολέμου στο Χαλέπι και στο Καμισλί. Όπως πιστεύεται, το καθεστώς τείνει συγκεκριμένα να μεταφέρει τους αποφυλακισμένους στα μέτωπα των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες λιποταξίας", τόνισε ο αλ Αμπντά.

Παράλληλα σήμερα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμάχους τους απέκτησαν τον έλεγχο σε στρατηγικής σημασίας οδικούς κόμβους στην επαρχία Ράκα, κατά την τελευταία τους προέλαση προς προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, ανέφερε ο στρατός και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη των οδικών κόμβων που οδηγούν στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ, καθώς και την Τάμπκα, μια άλλη πόλη που ελέγχει επίσης η τζιχαντιστική οργάνωση, αποτελεί μέρος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συριακή κυβέρνηση με την στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και μία εβδομάδα ενάντια στους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο οι κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμαχικές τους δυνάμεις βρίσκονται 15 χλμ. από την Τάμπκα.
 

Διαβάστε επίσης