Περιμένουν να "μιλήσει" το αυτοκίνητο του Μαυρίκου

τι λενε τα πρωτα στοιχεια

Πολλά αναπάντητα ερωτηματικά καλύπτουν τις συνθήκες θανάτου του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, όταν το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό.

Το πολυτελές όχημα τύπου Porsche Cayenne, ιδιοκτησίας της συζύγου του εκδότη, λαμπάδιασε κάτω από πολύ ύποπτες συνθήκες και ο ίδιος παγιδεύτηκε στις φλόγες.

Η σορός του οδηγού ανασύρθηκε απανθρακωμένη από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για αναγνώριση. Στο νοσοκομείο κλήθηκε η σύζυγος του εκδότη και κατά 99,9% o οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου ο οποίος απανθρακώθηκε ήταν ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Η πλήρης και επίσημη ταυτοποίηση θα γίνει από τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν σήμερα.

Παράλληλα, το όχημα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά ή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στην προτεραιότητα των ερευνών βρέθηκε από την αρχή η εκδοχή της δολοφονίας με δολιοφθορά στο αυτοκίνητο. Το σύρσιμο άλλωστε στο προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας δεν δικαιολογεί κάποιον σπινθήρα από την τριβή που να προκάλεσε τέτοιας έκτασης πυρκαγιά. Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Αρχές για τα τελευταία δευτερόλεπτα είναι ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει πριν το αυτοκίνητο καταλήξει στο στηθαίο.
 

Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάσθηκαν ήταν να είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο κάποιος μηχανισμός που να προκάλεσε την ανάφλεξη. Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος δεν εντόπισαν κάποιον κρατήρα που να υποδηλώνει έκρηξη μηχανισμού. Εμφανώς από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίσθηκαν κάποια ίχνη. Την απάντηση θα δώσουν τα εργαστήρια τα οποία σαρώνουν το αυτοκίνητο προκειμένου να εντοπίσουν κάτι ύποπτο που μπορεί να παραπέμψει σε κάποιο είδος μηχανισμού.

Παράλληλα με τα εργαστήρια γίνεται και έρευνα από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας για τη μοιραία διαδρομή που ακολούθησε ο εκδότης, καθώς και τον χώρο όπου στάθμευε το αυτοκίνητό του και αν κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Το επόμενο και σημαντικό βήμα είναι η εξέταση από εμπειρογνώμονες του μηχανολογικού τμήματος του αυτοκινήτου, αν δηλαδή μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι ύποπτο στα φρένα ή κάπου αλλού.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να πρόκειται για δυστύχημα που να έχει σχέση με την κατάσταση του οχήματος. Να συνέβη π.χ. κάποιο βραχυκύκλωμα, να υπήρξε κάποια φθορά σε καλώδια ή υπερθέρμανση των φρένων. Θα εξετάσουν ακόμα και την περίπτωση να υπήρξε διαρροή βενζίνης ή υγραερίου αν είχε γίνει τέτοια μετατροπή στο όχημα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ