ΝΔ: Υποδείξεις δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία

Αντίδραση της Συγγρού στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η επίθεση των Τούρκων στην Ελλάδα σχετικά με την υπόθεση της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε: «Υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν σε μειονότητες, δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία.

Πολύ περισσότερο όταν αφορούν στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, όπου εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας».

Σημειώνεται πως, νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε: «Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRT Diyanet TV. Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα»

Διαβάστε επίσης