Η απάντηση του Ν. Φίλη για τις «πριγκίπισσες» και το «βασιλόπουλο»

06/06/2016 | 19:48

Για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής διαλόγου για την Παιδεία αναφορικά με τις προσφωνήσεις «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο» από τους γονείς προς τα παιδιά τους, μίλησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη του στον Real Fm 97,8 ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι ο πολύς κόσμος έχει πέσει θύμα μιας αδίστακτης παραπληροφόρησης από τα μίντια εκείνα, τα οποία για να χτυπήσουν τη δημοκρατική μεταρρύθμιση την οποία προχωρούμε βήμα βήμα στην εκπαίδευση, φτιάχνουν παραμύθια», επεσήμανε ο κ. Φίλης.

«Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ούτε εγώ έχω πει τίποτα προσωπικά βεβαίως» τόνισε και εξήγησε ότι το πόρισμα 140 σελίδων της Επιτροπής Διαλόγου «σε ένα θέμα που αναφέρεται στην ανάγκη να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά σε ένα κόσμο μη βίας υπάρχει αυτή η φράση ότι το παιδί του καθενός είναι ιδιαίτερο για τον καθένα είναι όμως ίσο με τα άλλα».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «ο “κώδικάς” δεν λέει στον γονιό “πώς θα νιώθει αλλά πώς θα συμπεριφέρεται στο σχολείο, να μην έχει αξίωση το δικό του παιδί να είναι περισσότερο ίσο από τα άλλα».

Πάτρα: Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας” – Η αστυνομία σταμάτησε άνδρα που ήθελε να δει τον πατέρα του – 58 ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές – Έκτακτη οδηγία να μείνουν στα σπίτια τους έλαβαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του πυκνού καπνού- Νέες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό – Τραυματίστηκε σοβαρά δικυκλιστής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο πνιγμοί μέσα σε λίγες ώρες σε παραλίες της Αχαΐας

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα – Φωτιά στο ΓΝ “Άγιος Ανδρέας”: Συγκλονιστικές εικόνες με τους εθελεντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν τους ασθενείς από τις κλινικές – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη