ΣΟΣ από Κώστα Χριστόπουλο για τα σκουπίδια: "Φοβάμαι ότι η Πάτρα θα γίνει Πύργος"

παρέμβαση της παράταξης ΝΕΑ ΠΟΛΗ

Παρέμβαση στο θέμα της μελλοντικής διαχείρισης των απορριμμάτων έκανε ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης» επεσήμανε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι πολιτικές αποφάσεις του σχεδιασμού που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του για τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου που συνέταξαν τον τοπικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων της Πάτρας, με ιδιαίτερη αναφορά στον τμηματάρχη Πέτρο Γανό, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Εκτίμησε ότι ο εθνικός σχεδιασμός, πάνω στα χνάρια του οποίου υποχρεώθηκαν να πατήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Πάτρας για να συντάξουν τον τοπικό σχεδιασμό, έχει εκπονηθεί από κάποιους «ερασιτέχνες» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και απέκλεισε κάθε πιθανότητα εφαρμογής του, λέγοντας ότι οι μέθοδοι αξιοποίησης των απορριμμάτων δεν μπορούν να φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που περιγράφονται στον ίδιο σχεδιασμό. 

Ο Κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι για να είχε αποτέλεσμα ο τοπικός σχεδιασμός θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί άλλες ενέργειες, όπως είναι για παράδειγμα η ενημέρωση των πολιτών για την μείωση παραγωγής των σκουπιδιών, για την ανακύκλωση στην πηγή κ.ά.

Για την συνέχιση λειτουργίας της Ξερόλακας μέχρι το 2020, επεσήμανε ότι πρόκειται για το κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων που προωθούσε η δημοτική αρχή Φούρα, συγκεντρώνοντας –τότε- τις έντονες αντιδράσεις της σημερινής δημοτικής αρχής και των περίοικων, και πρόσθεσε ότι οι τελευταίοι βιώνουν εντονότερα από όλους τους Πατρινούς τις συνέπειες της συνεχιζόμενης λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

«Η Ξερόλακα δεν έχει τη δυνατότητα να πάρει άλλα σκουπίδια όσο κι αν βελτιώνονται οι εργασίες ταφής τους και ο ΧΥΤΑ. Μας λένε σήμερα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Εμείς το φωνάζαμε από το 2010! Αν δεν γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός που να καταλήγει σε μιας μορφής αξιοποίηση, το πρόβλημα δεν θα λυθεί» τόνισε ο Κ. Χριστόπουλος και δεσμεύτηκε να στηρίξει η παράταξή του, τη λύση –όποια κι αν είναι αυτή- που θα επιλέξει η δημοτική αρχή, ακόμα κι αν διαφωνούν, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου. «Η Πάτρα δεν πρέπει να γίνει Πύργος!» κατέληξε ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης».  

  

Διαβάστε επίσης