Μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA

02/06/2016 | 16:37

Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»