Αχαΐα: Καθαρίζονται τα λύματα στον Αλισσό - Παράσταση διαμαρτυρίας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο από Σύλλογο και κατοίκους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

"Η ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ", ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Μετά από 17 ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού της ΒΙΠΕ, ο οποίος είχε τρυπήσει και τα λύματα, οπως έγαψε από χθες το βράδυ το tempo24.gr, έπεφταν στη θάλασσα! Η καταγγελία έγινε από τον Σύλλογο Αλισσαίων "Πείρος" ο οποίος κινήθηκε άμεσα, απευθύνθηκε στην Αστυνομία όπου υπέβαλε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπαρμπούνης, έπεσαν στο κενό οι εκλλήσεις του Συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής για βοήθεια από τον δήμο δυτικής Αχαΐας. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια, το μηχάνημα της οποίας όπως καταγγέλουν στον σύλλογο, ευθύνεται για τη ζημιά στον αγωγό, σήμερα το πρωί μετέβη στην περιοχή του Αλισσού ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και κλιμάκιο υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπούνη έχει περιοριστεί η διαρροή λυμάτων, όμως "Ανησυχούμε διότι η επιβάρυνση από χθες είναι μεγάλη. Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια για καθαρή θάλασσα. Δεν μπορεί αρχές καλοκαιριού τη στιγμή που οι παραθεριστές μας έρχονται στα σπίτια τους, εμείς έχουμε ξεκινήσει μπάνια, ανοίγουν τα παραλιακά καταστήματα, να συμβαίνουν αυτά", σημειώνει ο κ. Μπαρμπούνης, προσθέοντας ότι σύλλογος, κάτοικοι και τοπικό συμβούλιο θα βρίσκονται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και για την απόφαση του δήμου να δεχθεί ο βιολογικός της περιοχής λύματα από τα Βραχνέικα

Η βλάβη να υπενθυμίσουμε ότι προκλήθηκε όπως αναφέρει ο Σύλλογος, σε κεντρικό αγωγό που ξεκινά από τη ΒΙΠΕ και καταλήγει στον Κάτω Αλισσό όταν το μηχάνημα της Περιφέρειας τρύπησε τον αγωγό.

Διαβάστε επίσης