Αχαγιά 82: Ο δρόμος μέχρι την άνοδο στην Γ΄ Εθνική – Το «ζέσταμα» της ομάδας

Η επιστροφή των Αχαγιωτών στο γήπεδο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΓΙΑΣ 82 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 34 ΧΡΟΝΙΑ! 

Αν μας έλεγε κάποιος  ότι η Αχαγιά ’82 θα έγραφε μια από τις μεγαλύτερες  ανατροπές όλων των εποχών στα δρώμενα του τοπικού μπάσκετ και γενικά του αθλητισμού σίγουρα θα μας περνάγανε για τρελούς. Και όμως το 2015-2016 ο Α.Ο. Αχαγιά ’82 έμελε να τρελάνει τους πάντες και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, άνοδο σε Εθνικές Κατηγορίες και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, από αυτούς που αρκούν εκατοστά δευτερολέπτου για να σε πετάξουν από τον Ναδίρ στο Ζενίθ και μαζί μια ολόκληρη πόλη να γιορτάζει.

Η 30η Μαΐου του 2016 πλέον θα κατοχυρωθεί για την πόλη ως η επέτειο της μεγαλύτερης ανατροπής που έκανε αθλητική ομάδα και ημέρα γιορτής για τον Α.Ο. Αχαγιά ’82 γιατί  δεν ήταν απλά ένα ραντεβού με την ιστορία της δεν ήταν μια άνοδος από μια τελική φάση ήταν το απόγειο της μαγείας του παιχνιδιού που λέγεται ‘’Μπασκετάκι’’!!!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η φετινή Αχαγιά ’82 φτιάχτηκε για μεγάλα πράγματα με το «καλημέρα» φέρνοντας η διοίκηση της ομάδας το καλοκαίρι αθλητές εθνικών κατηγοριών όπως οι: Νικολόπουλος Θ., Κοτσέτας Χ., Τσεκλένης Π., Σταμόπουλος Γ., Λυκούδης Α. και συμπληρώνοντας με τους ταλαντούχους νέους Σφυρίδη Χ., Σπυράκο Χ., Λιακόπουλο Δ. , Κρούσα Σ. και τους Αχαγιώτες μας Κιάφα Γ., Χριστοδουλόπουλο Γ., Παπαδόπουλο Γ., Μπατζαλή Δ. και τον Ταρνάρη Παναγιώτη και με προπονητή τον Μιχάλη Δελάρτα ξεκίνησε το όνειρο για μια πορεία διαφορετική των προηγούμενων χρόνων.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ … των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΣΑΡΑΝΤΗ, ΤΣΑΜΗ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗ 

Κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα στη διάρκεια της χρονιάς φέρνουν τονΜιχάλη Δελάρτα εκτός και στο τιμόνι της ομάδας τον προπονητή Γιάννη Στάθη. Και στην δεύτερη περίπτωση δεν καρποφορεί η συνεργασία για ξεχωριστούς λόγους. Η Αχαγιά 82 φαίνεται κουρασμένη. Κάτι της έλειπε. Γιατί από δύναμη, μας είχε αποδείξει ότι είχε. Έναν «αναπτήρα» ήθελε για να ανάψει το φυτίλι που σιγόκαιε εδώ και χρόνια. Έναν «οδηγό» να πατήσει γκάζι εκεί που δεν επιτρέπεται να περάσουν … αυτοκίνητα! Σε αυτό λοιπόν το σημείο και σε μια πολύ δύσκολη φάση του Πρωταθλήματος, μια ανάσα από τα play offs, η διοίκηση καλωσορίζει στην «οικογένεια» των «κόκκινων» την ομάδα κρούσης Σαράντη – Τσάμη – Μπαρμπούνη. 

Η συμφωνία κλείνει στις 8 Απριλίου, εκεί που όλοι (αν όχι οι περισσότεροι) είχαν προδιαγράψει το μέλλον της ομάδας. Ο Αχαγιώτης τεχνικός (πρώην παίκτης της Αχαγιάς 82 και εκ των ιδρυτών του σωματείου των Αστεριών Αχαΐας), Χρήστος Σαράντης αναλαμβάνει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Σαράντης επιστρέφει μετά το 2009 στην ομάδα του,  αυτή τη φορά με βοηθό τον Δημήτρη Μπαρμπούνη, τον Δημήτρη Μητρόπουλο και μαζί τους,  τον Θάνο Τσάμη. Αρχικός στόχος; Η τριάδα. Και ήρθε λοιπόν. Η Αχαγιά 82 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση πίσω από τα φαβορί της Α1 ΕΣΚΑ-Η Ε.Α.Π και Παναχαϊκή.

Τα «μυστικά» του Σαράντη, η «πίεση» του Μπαρμπούνη, το «μάτι» του Μητρόπουλου και οι «φωνές» για στήριξη της ομάδας από τον Τσάμη, έφερναν τη μια νίκη μετά την άλλη. Ένα σερί 7-0 μετά από την πρώτη ήττα. Η τριάδα των «Αστεριών» με τον εμπνευστή τους και διεθνή Άγγελο Τσάμη πάντα δίπλα στην ομάδα, το είπε και το έκανε αφού το … κρυφο- πίστευε! Στα χέρια τους η Αχαγιά 82 ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια σε Εθνική κατηγορία, αλλα το πιο σημαντικό; Κέρδισε το τοπικό μπάσκετ! Πόσα παιδιά θα ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα; Πολλά! Ο άθλος της Αχαγιάς 82 λοιπόν «φώτισε» τον αθλητισμό και έδειξε τον δρόμο. Έχει πολλή συνέχεια ακόμα… 

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Η ομάδα μπαίνει στα Play offs στις 11/5/2016 με την Παναχαϊκη έχοντας 2-0 κατά της και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ανατρέπει το 2-0, κάνοντας 3 συνεχόμενες νίκες 2 σε Αγυιά και μια Αχαγιά κάνει το 3-2  μέσα σε τρελά πανηγύρια για την ούτως ή άλλως επιτυχημένη παρουσία της σε ημιτελικούς. Πλέον απομένει ο τελικός που πάλι οι παίκτες του Χρήστου Σαράντη είχαν να αντιμετωπίσουν την ιστορική ομάδα της Ε.Α.Π. με το κατά της 2-0 νίκες.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Η σειρά με την Παναχαϊκή είχε πολλά κέρδη όπως:

Η ομάδα απέδειξε στον κόσμο και στους εαυτούς της ότι ήταν καλύτερη  και το σπουδαιότερο ο κόσμος, ο μπασκετικός κόσμος της Δυτικής Αχαΐας βλέπει στα μάτια αυτών των παιδιών την ομάδα της πόλης του, τον εκπρόσωπο του στην Α1 κατηγορία της Ένωσης και αρχίζει να συμμετέχει ενεργά με την φωνή του και το χειροκρότημα του στοιχεία που έλειπαν από την Αχαγιά ’82 τα τελευταία χρόνια.

Πλέον όλοι στην Δυτική Αχαϊα και στα μπασκετικά στέκια μιλάνε για την Αχαγιά ’82 αλλά και τα ποσοστά που δίνουν για εμάς νίκη είναι απαξιωτικά…….2-0 αρκεί μια νίκη για την Ε.Α.Π. να στεφθεί Πρωταθλήτρια.  Το πρώτο παιχνίδι στο Κλειστό του Αγίου Διονυσίου χρειάζεται να πάει στη παράταση για να καταλάβουν όλοι ότι η Αχαγιά ’82 είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ακολουθεί ο τελικός της Κάτω Αχαϊας που ό κόσμος κρέμεται κυριολεκτικά στην εξέδρα του κλειστού της Αχαγιάς. Εκεί 1 λεπτό πριν το τέλος ακούγεται το ‘’Να τοι Να τοι οι Πρωταθλητές’’ πλέον όχι μόνο το πιστέψαμε όχι μόνο το θέλαμε αλλά ξέραμε ότι είναι μονόδρομος η άνοδος. Ο τελικός στον Άγιο Διονύση έχει την ανάλογη γεύση με την όλη σειρά αλλά περίπου 1,5 δεύτερα πριν ηχήσει η κόρνα του τελικού ο Θανάσσης Νικολόπουλος σηκώνεται για τρεις πόντους και μαζί του παίρνει στις πλάτες του την Αχαγιά μας στον έβδομο ουρανό!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους του συντελεστές του Πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.-Η. Όλα τα σωματεία κυρίως της Παναχαϊκης και της Ε.Α.Π. που δώσαμε μεγάλες μάχες με γνώμονα την ασφάλεια και τη σωστή διεξαγωγή των αγώνων όπως αρμόζει στο αθλητικό ιδεώδες.

Μια φράση που ακούστηκε στις πλατείες της πόλης μας είναι ότι από τρείς στην κερκίδα γίναμε 1013 και αυτό το χρωστάμε σε εσάς γιατί δώσατε στην ομάδα της πόλης την χαμένη της ταυτότητα.  Συγχαρητήρια στην διοίκηση που από τον Σεπτέμβριο του 2015 έκανε την υπέρβαση, στους Τάσσο Αναγνωστόπουλο, Σπύρο Ταρνάρη, Βαγγέλη Καραμπελιά, Ξενοφώντα Μπαχρά, Μαρία Παρασκευοπούλου, Χρήστο Γεωργιόπουλο, Νίκο Ασκούνη, Μελιο Ρεμπούτσικα, Νίκο Τσώκο,  Τσιβγινίδη Τάκη  στους Χρυσούς χορηγούς μας MED FRIGO, ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣ. , ΤΣΙΒΓΙΝΙΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ στις επιχειρήσεις που υποστήριξαν την προσπάθεια μας από την Κάτω Αχαϊα, στον Δήμο Δυτικής Αχαϊας που ήταν δίπλα μας με μπροστάρη τον Χρ. Νικολάου σε όλη την σειρά των τελικών. Στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας για την άρτια διεξαγωγή των τελικών. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους χορηγούς επικοινωνίας dytikanea.gr, westcity.gr, στα site: basketscorepatras.gr  topikonews.gr, agialeiaspor.com, στους δημοσιογράφους: Βίκυ Αθανασοπούλου, Κώστα Λαμπρόπουλο, Σταύρο Παναγόπουλο και στον φωτογράφο Δημήτρη Τρασσάνη.

Πλέον σαν πρωτάρηδες δίνουμε το ραντεβού μας στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής και ευχή όλων μας είναι η Αχαγιά να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες.

ΑΧΑΓΙΑ ’82 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2015-2016 Α1 Ε.Σ.Κ.Α.-Η.

 

Διαβάστε επίσης