Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς: πρώτες βοήθειες για μωρά και παιδιά & STAY SAFE – Δηλώστε συμμετοχή

διαβάστε αναλυτικά

Επαναλαμβάνεται το «εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς: πρώτες βοήθειες για μωρά κ” παιδιά & STAY SAFE» μια πρωτοβουλία του μέσου ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών, www.juniorsclub.gr !!! 

Έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση που είχε το πρώτο εξειδικευμένο σεμινάριο: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτες βοήθειες για παιδιά και μέτρα ασφαλείας, τώρα έρχεται να πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος πολλών γονέων το «εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς: πρώτες βοήθειες για μωρά κ” παιδιά & STAY SAFE». 

Το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό–Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον εκπαιδευτή Raptor krav maga υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας Γιώργο Μιμμή, στον χώρο αυτοάμυνας και εκγύμνασης Raptor Krav Maga (στην αίθουσα σεμιναρίων) Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα (στα φανάρια της Τερψιθέας, έναντι πάρκινγκ) 

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και γίνεται για γονείς με μωρά ή παιδιά όλων των ηλικιών. 

Αρωγοί του σεμιναρίου είναι οι ομάδες στο facebook: 

1. Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αχαΐας. 

2. Η Πάτρα για τα Παιδιά

και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Πάτρας 

Το σεμινάριο θα έχει άκρως εκπαιδευτική μορφή και όσοι λάβουν μέρος θα παρακολουθήσουν και θα εκπαιδευτούν ατομικά και τις δύο ημέρες. 

[A-FIRST AID - STAY SAFE-JUNIORSCLUB]

1η ημέρα:Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

διάρκεια 5 ώρες:3:00μ.μ.-8:00μ.μ.

Θέμα:Πρώτες βοήθειες για μωρά και παιδιά από τους Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 

Θα ξεκινήσει γενική ενημέρωση με σημαντικές πληροφορίες τις οποίες πρέπει να ξέρετε για κάθε κατάσταση που απαιτεί άμεση επέμβαση και πρώτες βοήθειες. (μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις) 

Έπειτα θα χωριστείτε σε ομάδες και κάθε ένας ξεχωριστά θα εφαρμόσει τις πρώτες βοήθειες που θα μάθει από τους εκπαιδευτές σύμφωνα με το περιστατικό που έχει μπροστά του. 

2η ημέρα:Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

διάρκεια 3 ώρες:5:00μ.μ.-8:00μ.μ.

Θέμα:STAY SAFE-Raptor Krav Maga

Ληστεία, επίθεση, απαγωγή, βιασμός, εισβολή στο σπίτι… Υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κάποιος;

Βασικοί κανόνες για την ασφάλεια της οικογένειας σας, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στον δρόμο κλπ. 

(π.χ. πώς προφυλάσσεται το μωρό σας με το καροτσάκι από κάποιον επίδοξο ληστή, πώς περπατάτε με το παιδί κρατώντας το στο χέρι, ασφάλεια σε πλατείες και πάρκα όταν το παιδί παίζει, πώς αντιμετωπίζετε μία απειλή έχοντας το παιδί σας μαζί, κ.α.)

Το βασικό ερώτημα που θέτει ο εκπαιδευτής Γιώργος Μιμμής είναι: «Πόσοι από εσάς που έχετε οικογένεια, έχετε κάνει με τα παιδιά σας πλάνο για το τι θα κάνετε σε περίπτωση σεισμού; 

Πολλοί απαντούν θετικά. 

Πόσοι έχετε κάνει με τα παιδιά σας ή μόνοι σας, πλάνο σε περίπτωση πυρκαγιάς; 

Εδώ έχουμε ελάχιστες θετικές απαντήσεις. 

Πόσοι έχετε κάνει πλάνο για εισβολή στο σπίτι; 

Σ΄αυτή την ερώτηση δεν έχω ακούσει κανέναν Έλληνα ακόμη, να μου απαντήσει θετικά. Κάποιοι έχουν πλάσει κάποια σενάρια στο μυαλό τους, αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ κανένα σενάριο με την οικογένεια τους, για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στον παραμικρό ήχο.»

Διαβάστε επίσης