Πάτρα: Κίνδυνος λουκέτου για την Τράπεζα Τροφίμων - Στον «αέρα» εργαζόμενοι και 1.600 οικογένειες

Συμμετέχουν στην σημερινη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

Λουκέτο θα μπει σε ένα μήνα περίπου στην τράπεζα τροφίμων και τις άλλες δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Πατρέων εάν δεν βρεθεί λύση για τη συνέχιση του προγράμματος, το οποίο λήγει στο τέλος Ιουνίου.

To λουκέτο θα σημάνει... ανεργία για 20 άτομα που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές, αλλά και την κατάργηση της ελάχιστης έστω, κοινωνικής βοήθειας που οι συγκεκριμένες δομές παρέχουν σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Σημειώνεται ότι μόνο από την Τράπεζα Τροφίμων του δήμου Πατρέων, εξυπηρετούνται 1.600 οικογένειες, ενώ από τα καθημερινά συσσίτια εξυπηρετούνται περί τα 200 άτομα!

Οι εργαζόμενοι στις δομές κατά της φτώχειας πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους (έχουν να πληρωθούν από την αρχή του χρόνου) και τη συνέχιση του προγράμματος μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι δήμοι όλης της χώρας, ενώ υπήρξε και μία συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη με την αν.υπουργό  Εργασίας, Θ. Φωτίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι της Πάτρας θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, ενώ η δημοτική αρχή διασφάλισε την μετάβασή τους με όχημα του δήμου, λόγω της οικονομικής δυσκολίας που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, όντας απλήρωτοι επί πέντε μήνες. 

Διαβάστε επίσης