Γεννήθηκε μωρό «γίγαντας» - Ζυγίζει σχεδόν 7 κιλά!

Στην Ινδία

Μια γυναίκα από την Ινδία έφερε στον κόσμο ένα από τα βαρύτερα μωρά στον κόσμο που ζυγίζει όσο ένα μωρό 6 μηνών.

Το μωρό - «γίγαντας» όπως το χαρακτηρίζουν, γεννήθηκε τη Δευτέρα με καισαρική τομή και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 7 κιλά! Η 19χρονη μητέρα του από τη νότια Ινδία, γνωστή μόνο ως Nandini, ήταν έκπληκτη από το μέγεθος του πρώτου παιδιού της και δεν είχε ιδέα ότι θα μπορούσε να είναι τόσα κιλά πριν γεννηθεί. Το μέγεθος της μικρής είναι περίπου δύο φορές όσο το μέσο μέγεθος ενός μωρού που γεννιέται σε φυσιολογικά κιλά.

Ο δρ Venkatesh Raju από το νοσοκομείο που γεννήθηκε το μωρό ανέφερε: «Στα 25 χρόνια εμπειρίας μου, ποτέ δεν είχα δει ένα τόσο μεγάλο μωρό. Είναι ένα θαύμα. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε στην Ινδία, αλλά το βαρύτερο κοριτσάκι που γεννήθηκε ποτέ στον κόσμο».

Η μητέρα του, Nandini, η οποία ζυγίζει 94 κιλά είχε μια ομαλή εγκυμοσύνη σε όλη την πορεία της, αλλά δεν γνώριζε ότι ήταν έτοιμη να γεννήσει ένα τόσο μεγάλο μωρό. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα κιλά του μωρού δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια της υγείας της μητέρας, όπως τα υψηλά επίπεδα σακχάρου που συνήθως προκαλούν παχυσαρκία στα νεογέννητα βρέφη.

Το μωρό βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας και οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του μέχρι να του επιτρέψουν να φύγει για το σπίτι μαζί με τους γονείς του. Ο γυναικολόγος που συμμετείχε στον τοκετό αναφέρει και εκείνος πως έμεινε έκπληκτος με το θέαμα και σίγουρα δεν του έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η καισαρική διήρκεσε περίπου μισή ώρα και ήρθε σαν μια μεγάλη έκπληξη για όλους. Η μητέρα του έκανε εξάλλου τακτικούς ελέγχους και τίποτα δεν προμήνυε το μέγεθός του.

«Τόσο η μητέρα και το παιδί είναι μια χαρά και θα φύγουν για το σπίτι όταν είμαστε σίγουροι για την υγεία του μωρού», ανέφεραν οι γιατροί.

Διαβάστε επίσης