Θα προσφύγει στη δικαιοσύνη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το ΟΑΚΑ

24/05/2016 | 23:57

Αποφασισμένη να εντείνει τις κινητοποιήσεις της για να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι σχετικές πληροφορίες, ενώ στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας τονίστηκε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ως ιδιοκτήτρια κατά το Νόμο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης ή εκποίησης του Ο.Α.Κ.Α., εκ μέρους της Πολιτείας.

Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση – παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. – η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης του σημαντικότερου αθλητικού κέντρου της χώρας πλήττει καίρια την αθλητική νεολαία της Ελλάδας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν άμεσα, οι εξής κινήσεις από πλευράς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

– Να επιδιώξει το Προεδρείο, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
– Nα προβεί η ΕΟΕ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της σχετικά με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών
– Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλες τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικές με το Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες πλήττουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος».

 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ