"Σαν τα μάτια μας..." Η ταινία των μαθητών του 55ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας που συγκινεί... ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΈΓΡΑΨΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Γράφει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Μπακαστάθης Θανάσης:

Μια ταινία για την πόλη μας . Μια πόλη που ενώ πολλές φορές σπεύδουμε άκριτα και άδικα να την κατηγορήσουμε για τα προβλήματά της , εκείνη κρύβει μέσα της μικρά διαμαντάκια , μικρές ανεκτίμητες όμορφες γωνιές που είναι έτοιμη να μας προσφέρει. Μπορούμε όλοι μας να τις ανακαλύψουμε , να τις απομονώσουμε από όλα τα άσχημα και τις αναδείξουμε ; Μπορούμε να αγαπήσουμε την πόλη μας και ως ενεργοί πολίτες να είμαστε παρόντες επηρεάζοντας τις αποφάσεις για ζητήματα που μας αφορούν ; 
Μια πόλη που όλοι πρέπει να την προσέχουμε «Σαν τα μάτια μας…» , γιατί η πόλη μας είμαστε εμείς οι ίδιοι…

«…Μεγαλύτερη αξία έχει να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα δικά σου μάτια. Να διακρίνεις τις δικές σου ομορφιές … ή να τις φτιάχνεις , για να μπορείς να τις δείχνεις και στους άλλους. Έτσι μπορείς να βλέπεις και ομορφιές που δεν τις βλέπουν οι άλλοι… Και οι άλλοι ομορφιές που δεν τις βλέπεις εσύ! Έτσι ο κόσμος θα γίνεται πλουσιότερος…»

Μια ταινία που έγινε από τους μαθητές της ΣΤ΄1 τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας τη σχολική χρονιά 2015-16 , στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα τον κινηματογράφο και με αφορμή το δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας με τίτλο: « Η πόλη στα μάτια μας και η ματιά μας στην πόλη» , που προσεγγίζει τα ζητήματα της πόλης και της γειτονιάς υπό το πρίσμα της ποιότητας ζωής και της αειφορίας. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης