Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης για την υπόθεση δωροδοκίας του με 3,1 εκατ. γερμανικά μάρκα από την γερμανική εταιρεία «Hospitalia».
Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα (1 και 16) και απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα αφέθηκε η σύζυγος του Α. Μαρτίνη, Γεωργία Μαρτίνη. Το ζεύγος Μαρτίνη αντιμετώπιζε κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή από το πρωί της Παρασκευής.
«Δυστυχώς δεν κατάφερα να πείσω τον ανακριτή, η σύζυγος μου τα κατάφερε», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά το τέλος της απολογίας του και αφού του είχε ανακοινωθεί η απόφασή για προφυλάκιση.
Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και η σύζυγος του αρνήθηκαν την κατηγορία και υποστήριξαν ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς τους είναι νόμιμα και φορολογημένα.
Ειδικότερα, ο Α. Μαρτίνης φέρεται να προέβαλλε τον ισχυρισμό πως τα 3,2 εκατ. γερμανικά μάρκα που κατέθεσε η γερμανική εταιρεία ήταν η νόμιμη αμοιβή δικηγόρου που επιλήφθηκε της σύμβασης του νοσοκομείου με την εταιρεία «Hospitalia». Όμως, πάντα κατά τους ισχυρισμούς της πλευράς Μαρτίνη, η οικογένεια του δικηγόρου όφειλε χρήματα από κοινή περιουσία στην Γ. Μαρτίνη, και έτσι ο δικηγόρος έστειλε τα χρήματα αυτά στο ζευγάρι.
Ανακριτής: Γιατί κινήθηκαν τα χρήματα αυτά μέσω έξι λογαριασμών;
Α. Μαρτίνης: Ήταν υπόδειξη ενός οικονομικού συμβούλου για να αποφευχθεί επιπλέον φορολογία.
Σύμφωνα με την κατηγορία το ποσό των 3,2 γερμανικών μάρκων πέρασε μέσα από έξι διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας. Με το ποσό αυτό ο Ανδρέας Μαρτίνης κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε προκειμένου να προτιμήσει τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», που θα προμήθευε το «Ερρίκος Ντυνάν» με εξοπλισμό.
Σκοπός του ήταν -σύμφωνα με τα όσα του καταλογίζει η ελληνική Δικαιοσύνη- να σβήσει με τον τρόπο αυτό κάθε ίχνος του παράνομου χρήματος. Η βλάβη για το «Ερρίκος Ντυνάν» -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι ισόποση της προμήθειας, 3,2 εκατ. γερμανικών μάρκων, με την οποία κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης και τελικά το ποσό αυτό επιβάρυνε το συνολικό τίμημα της σύμβασης.