Προϊόντα τρούφας από τη Χαλανδρίτσα κατακτούν τη διεθνή αγορά

ο ανιχνευτης δημητρης δημόπουλος "χτενίζει" την Πελοπόννησο

Με την επωνυμία "ύδνον", που είναι η αρχαιολοελληνική ονομασία της τρούφας ο Δημήτρης Δημόπουλος μπήκε για τα καλά στην τοπική αγορά και όχι μόνο με προϊόντα τρούφας. Την πρώτη ύλη συγκεντρώνει ο ίδιος από τα δάση της Αχαϊας, αποκτώντας την ιδιότητα του ανιχνευτή τρούφας, την οποία ελάχιστοι διαθέτουν.

"Αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. Πρόκειται για εξαγώγιμο προϊόν που έχει μέλλον. Η αγορά της τρούφας σήμερα είναι παγκόσμια" σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στο tempo24.gr για το εγχείρημά του. 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος "χτενίζει" την Πελοπόννησο, γνωρίζοντας καλά ότι η τρούφα της περιοχής είναι η καλύτερη.  "Η Μεσόγειος είναι η μοναδική περιοχή όπου φύεται ο μύκητας και ιδιαίτερα τα εμπορεύσιμα είδη" προσθέτει ο ίδιος.

Για τις ιδιαιτερότητες του ανιχνευτή, εξηγεί: "Η καλλιέργεια δεν είναι δύκοσλη, αρκεί να διαθέτει κανείς έναν ελεγχόμενο χώρο. Η συλλογή της άγριας τρούφας είναι η δυσκολία, αυτό που κάνω εγώ. Περπατάς σε άγνωστα μέρη και εξερευνάς το χώρο και τη φύση".

Συλλέγει την πρώτη ύλη, καλλειργεί παράλληλα στη Χαλανδρίτσα, όπου έχει την έδρα του. Στη συνέχεια το προϊόν μεταποιείται στην Ιταλία και έπειτα είναι έτοιμο να βγει στη διεθνή αγορά: λάδι λευκής και μαύρης τρούφας, βούτυρο λευκής τρούφας, σάλτσα μαύρης τρούφας με μανιτάρια, κρέμα λευκής τρούφας με μανιτάρια, μπαλσάμικο τρούφας, αλάτι με τρούφα, καρπάτσιο λευκής και μαύρης τρούφας και πατέ ελιάς με τρούφα.

Η διεθνής αγορά είναι η πρόκληση.

Στην Πάτρα τα προϊόντα "ύδνον" διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα