Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα

27/10/2018 | 08:48

Υλικά για 4-6 άτομα

1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
100 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
50 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και τη γραβιέρα και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά. Στο χρονικό αυτό σημείο, το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα. Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς