Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα

27/10/2018 | 08:48

Υλικά για 4-6 άτομα

1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
100 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
50 ml λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια δαμάσκηνα αποξηραμένα
50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και τη γραβιέρα και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά. Στο χρονικό αυτό σημείο, το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα. Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη