Σύμφωνο συνεργασίας Ελλάδας-Ιράν σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας

18/05/2016 | 23:41

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ιράν, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας πραγματοποιεί από την Κυριακή, 15 Μαΐου, επίσκεψη στην Τεχεράνη, όπου συναντάται με στελέχη της ιρανικής κυβέρνησης καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τεχεράνη, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τον αναπληρωτή επικεφαλής της αντιπροεδρίας Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν Ali Morteza Birang σύμφωνο συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Ιράν σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, Ηησυμφωνία προβλέπει τη σύσταση κοινής επιτροπής, τη δρομολόγηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και την ανταλλαγή επιστημόνων και ερευνητών, με αμοιβαίο στόχο την  ενίσχυση του τομέα έρευνας και τεχνολογίας. Τέλος, αποφασίστηκε στη διεθνή έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας «INOTEX», που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη στο χρονικό διάστημα 22-26 Μαΐου, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά 26 ελληνικές επιχειρήσεις, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη συμμετέχουσα χώρα.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο