Επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αστυνομικές αρχές, δίνοντας κατά την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια Πατρών, ψευδή στοιχεία – ονόματα, ηλικίες – από την έρευνα όμως προέκυψε πως πρόκειται για τους δράστες ληστειών που σημειώθηκαν στην περιοχή των Βραχνεΐκων.
Ο λόγος για έναν 26χρονο και μια 19χρονη Ρομά, που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σε διάστημα 15 ημερών από τις 29 Απριλίου έως 14 Μαΐου , διέπραξαν δυο ληστείες με θύματα έναν οδηγό αυτοκινητου και έναν μοτοσυκλετιστή.
Οι δράστες αφού εντόπιζαν τους “στόχους”‘ τους, τους προσέγγιζαν, τους ακινητοποιούσαν και ασκώντας τους σωματική βία, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το δίδυμο των ληστών, πλησιάσε 45χρονο που είχε σταθμεύσει το όχημα του και δρώντας συντονισμένα η γυναίκα τον προσέγγισε απασχολώντας τον από την θέση του οδηγού και με αστραπιαίες κινήσεις από την πλευρά του συνοδηγού εμφανίστηκε ο 29χρονος. Ακινητοποίησαν και ξυλοκόπησαν το θύμα, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν 45 ευρώ!
Στις 29 Απριλίου, σε χωματόδρομο των Βραχνείκων έστησαν “καρτέρι” σε οδηγό μοτοσυκλέτας. Οι συλληφθέντες μαζί με δυο ακόμα συνεργούς, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, πέταξαν από το όχημα του τον άνδρα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ οι συνεργοί τους τον είχαν ακινητοποιήσει. Του πήραν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και 5 ευρώ από το μπουφάν του…!
Μαρία Παπαγιαννακοπούλου
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθησαν, χθες (16-5-2016) το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 (άνδρας) και 19 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού στις (14-5-2016) το βράδυ, στα Βραχναίικα Πατρών, πλησίασαν ένα 45χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο του και βρίσκονταν στο εσωτερικό του και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.
Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν χθες (16-5-2016) το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες κατά την προσαγωγή τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, για να αποφύγουν τον έλεγχο και να παραπλανήσουν τις Αρχές.
Από την προανάκριση που ενήργησαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, στις (29-4-2016), σε αγροτική οδό στα Βραχναίικα, ακινητοποίησαν 50χρονο μοτοσικλετιστή και ασκώντας του σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (155) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
.