Προφυλακίστηκε ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος εξαπάτησης επενδυτών

Ελεύθερες με χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ η κάθε μια και υπό όρους αφέθηκαν η σύζυγος και συνεργάτιδα του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησης δεκάδων επενδυτών, Γ.Δ.

Ελεύθερες με χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ η κάθε μια, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αφέθηκαν η σύζυγος  του Γ.Δ. και η μια συνεργάτιδα του.

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα αλλά χωρίς χρηματική εγγύηση αφέθηκε η δεύτερη συνεργάτιδα του που απολογήθηκε σήμερα.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο Γ.Δ. ενώπιον της ανακριτρίας  αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επέρριψε όλες τις ευθύνες στον άλλοτε στενό του συνεργάτη Ι.Λ. ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος μετά την απολογία του την Παρασκευή.

Όπως ισχυρίστηκε "Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν" προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγος του αλλά ούτε και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

"Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γ.Λ. ο οποίος από κοινού με την δικηγόρου Κ. ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Γ.Λ. ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές ".

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης