Ποια είναι 7 μπαχαρικά και βότανα που είναι πολύτιμα όπλα για την υγεία μας

βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου

Ποια βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.Δίνουν γεύση στα φαγητά, έχουν ωραίο άρωμα και συνήθως δεν λείπουν από καμία κουζίνα. Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια μπαχαρικά και βότανα έχουν θαυματουργές ιδιότητες και βοηθούν με φυσικό τρόπο στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η λίστα με τα 7 μικρά θαύματα που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας

1. Χαμομήλι

Οι αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαμομηλιού είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια τώρα. Ενα φλιτζάνι χαμομήλι χαλαρώνει και θεωρείται το ιδανικό αφέψημα για έναν ήσυχο ύπνο. Ερευνες έχουν δείξει ότι πλύσεις του στόματος με χαμομήλι ανακουφίζουν όσους κάνουν χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες. Επίσης βοηθάει πολύ σε θέματα του στομάχου ή σε κράμπες.

2. Μέντα

Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια σαν πεπτικό βοήθημα για την ανακούφιση των φουσκωμάτων, της δυσπεψίας, τις κράμπες και τη διάρροια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή που έχουν πάθει τροφική δηλητηρίαση.

3. Σκόρδο

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και είναι καλή πηγή αργινίνης, ολιγοσακχαριτών, φλαβονοειδών και σεληνίου το σύνολο των οποίων μπορεί να δρα ευεργετικά στην υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι η δραστική ουσία του σκόρδου, που ονομάζεται allicin μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του παγκρέατος και του μαστού. Φαίνεται ότι το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο μέσω πολλών μηχανισμών καθώς αναστέλλει βακτηριακές λοιμώξεις και σκοτώνει καρκινικά κύτταρα. Το σκόρδο βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση και μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσει δραστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

4. Καυτερές κόκκινες πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Οταν η καψαϊκίνη εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, προκαλεί την απελευθέρωση μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ουσία Ρ. Κατά τη συνεχή χρήση, η ποσότητα της ουσίας Ρ που παράγεται τελικά στην περιοχή αυτή μειώνεται με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται και ο πόνος. Κρέμες από καψαΐκίνη βοηθούν στην αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

5. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα είναι ένα μπαχαρικό που ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Έχει ξεχωριστή γεύση και οι μελέτες δείχνουν ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες δυνητικά προστατεύουν από την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου.

6. Δενδρολίβανο

Το ξυλώδες βότανο της Μεσογείου με τα φύλλα βελόνας είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Λόγω της καταγωγής του, δενδρολίβανο χρησιμοποιείται συνήθως στη μεσογειακή κουζίνα και χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε ιταλικές συνταγές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση σε σούπες, σάλτσες με βάση την ντομάτα, το ψωμί αλλά και σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες τρόφιμα, όπως τα πουλερικά, το βόειο κρέας και το αρνί. Το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει με την αποτοξίνωση, την δυσπεψία και άλλα πεπτικά προβλήματα.

7. Τζίντζερ

Τζίντζερ το θαυματουργό. Η πιπερόριζα ελληνιστί έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στην λαϊκή κινέζικη ιατρική και θεραπεύει από κρυολογήματα μέχρι δυσκοιλιότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, σε μορφή σκόνης (τζίντζερ μπαχαρικό), ή ζαχαρωμένο. Αν και η γεύση μεταξύ του νωπού και του ξερού διαφέρει χρησιμοποιούνται εξίσου σε πολλές συνταγές. Το τζίντζερ και προϊόντα του χρησιμοποιούνται επίσης και για την καταπολέμηση της ναυτίας.

Διαβάστε επίσης